Warez πειρατής αναγκάζεται να μαζέψει 200.000 views σε βίντεο στο YouTube

Ένα δικαστήριο στην Τσεχική Δημοκρατία έχει εκδώσει μια ασυνήθιστη ετυμηγορία για έναν warez πειρατή που ανέβαζε copyrighted υλικό στο φόρουμ του.

bsa warez forum

Ο πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας είναι ένας νεαρός άνδρας που ονομάζεται Jakub F, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ανέβαζε στο warez φορουμ του διάφορα είδη παράνομου λογισμικού και μουσικής.

Ενώ υπολόγιζε ότι κανείς δεν θα του δώσει σημασία, τα άγρυπνα α της BSA (Business Software Alliance) τελικά εντόπισαν την του και μετά από μήνυση που κατέθεσε η εταιρεία στη χώρα του, η αστυνομία συνέλαβε τον Jakub F με την κατηγορία ς παράνομου λογισμικού.

Ο Jakub F προσήρθε στο δικαστήριο και μετά από μια σύντομη δίκη καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή, μαζί με κατάσχεση του του.

Δυστυχώς, οι δικηγόροι της BSA δεν σταμάτησαν εδώ, και προχώρησαν σε οικονομικές αξιώσεις ς κατά του Jakub ύψους € 351.000,00.

Ο δικαστής δεν συμφώνησε με τον τρόπο που οι δικηγόροι της BSA υπολόγιζαν την αποζημίωση, αλλά πριν προλάβει να απορρίψει τους ισχυρισμούς τους της εταιρείας, οι BSA και Jakub ήρθαν σε συμφωνία για να καλυφθούν οι ζημιές.

Η συμφωνία αυτή, σύμφωνα με το TorrentFreak, απαιτούσε από τον Jakub να καταγράψει ένα σύντομο βίντεο στον οποίο θα πρέπει να εξιστορούσε τη ζωή του ως warez πειρατής λογισμικού.

Επιπλέον, για να απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλει € 351.000,00 ως πρόστιμο, το βίντεο του Jakub θα πρέπει να φθάσει τις 200.000 προβολές στο YouTube.

Κατά τη στιγμή της σύνταξης του παρόντος άρθρου, το βίντεο είχε 396,125 views, γεγονός που σημαίνει ότι ξεπέρασε το σκόπελο της οικονομικής αποζημίωσης. Το νούμερο αυτό των views το έκανε μέσα σε 5 ημέρες αφού το βίντεο του έχει ανέβει στο Youtube από τις 22 Νοεμβρίου.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του παρακάτω.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).