Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα για μαθητές, νέους ερευνητές & επαγγελματίες

Με μια εκδήλωση στην οποία θα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες από το χώρο των διαστημικών τεχνολογιών θα εκκινήσει το εβδομαδιαίο εκπαιδευτικό με θέμα την «Παρατήρηση της Γης από το Διάστημα» για μαθητές, νέους ερευνητές & επαγγελματίες.earth-observation-from-space Διάστημα

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 7.12.2015, 14:00-18:00 στο Χαροκόπειο (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 70, 17676 Καλλιθέα). Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο πρωτοπόρος ερευνητής και παγκοσμίου φήμης ακαδημαϊκός επιστήμονας Δρ. Σταμάτιος Κριμιζής, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΕΑΑ, καθ. Κανάρης Τσίγκανος, ο Καθηγητής Φυσική Διαστήματος του ΕΚΠΑ Ιωάννης Δαγκλής, η Λέκτορας της Διδακτικής της Γεωγραφίας και των Επιστημών της Γης του ΕΚΠΑ Αποστολία Γαλάνη, ο Ερευνητικός Σύμβουλος της ESA, Chris Stewart.

Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό θα απευθύνουν ο καθ. Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Πρύτανης του Χαροκοπείου, ο καθ. Θωμάς Μαλούτας, Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, ο καθ. Βασίλειος Μακιός, Γενικός Διευθυντής του Corallia, ο Δρ. Jorge Sanchez, Μέλος του ΔΣ του si-, ο Δρ. Θανάσης Πότσης, Πρόεδρος της ΕΒΙΔΙΤΕ και ο κος. Ευάγγελος Βερονικιάτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Terra Spatium.

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για τις διαστημικές και εφαρμογές. Για τη συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτείται προεγγραφή μέσω του παρακάτω συνδέσμου:

https://www.eventbrite.com/e/earth-observation-from-space-the-opening-event-for-the-space-training-courses-for-secondary-schools-tickets-19575993323

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνουν το si-Cluster, υπό το συντονισμό του Corallia και της ΕΒΙΔΙΤΕ, και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την της ESA και της Terra Spatium και χορηγούς τους MyMarket, Lancom, Planetek Hellas.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να ενημερωθούν μαθητές, νέοι ερευνητές και επαγγελματίες σχετικά με τα προγράμματα και τις εφαρμογές της Παρατήρησης της Γης από το Διάστημα. Τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν στα σεμινάρια είναι μια συνεισφορά της ESA και αρκετών 3rd Party Missions.

Αφορμή του αποτελούν η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος και οι εορτασμοί για τα 10 χρόνια συμμετοχής της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).