Facebook CEO Mark Zuckerberg addresses the audience during his keynote address at Facebook's f8 developers conference in San Francisco, California April 30, 2014. REUTERS/Robert Galbraith (UNITED STATES - Tags: BUSINESS) - RTR3NAME

Πόσο φιλάνθρωπος είναι ο Mark Zuckerberg;

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan υποσχέθηκαν να δωρίσουν το 99% των μετοχών τους στο Facebook σε μια εταιρεία που θα επενδύσει σε κοινωνικά προσανατολισμένες αναπτυξιακές και πολιτικές πρωτοβουλίες.

Facebook CEO Mark Zuckerberg
/ Galbraith (UNITED )

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα διαθέσει το 99 τοις εκατό των μετοχών του στο Facebook για να χρηματοδοτήσει προσπάθειες κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Σε αντίθεση με άλλους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι έχουν υποσχεθεί να διαθέσουν μεγάλο μέρος του πλούτου τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, η εταιρεία που ετοιμάζει ο Zuckerberg είναι μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, η οποία θα επενδύει τα ποσά που αναφέρει ο Zuckerberg.

Η περιβόητη επιστολή του Ζuckerberg και της συζύγου του, Priscilla Chan δεν αναφέρει πουθενά επιχορηγήσεις, ή την τυπική μορφή εκταμιεύσεων από φιλανθρωπικά ιδρύματα, όπως αυτές που διαθέτει ο Bill Gates και η σύζυγός του Melinda.

Στην επιστολή αναφέρεται ξεκάθαρα στο ότι ο Ζuckerberg και η σύζυγός του, Priscilla Chan θα επικεντρωθούν σε πολιτικές πρωτοβουλίες και επενδύσεις, αντί για φιλανθρωπικές επιχορηγήσεις.
Οι επενδύσεις αυτές φαίνεται να απευθύνονται τόσο σε τεχνολογικούς, όσο και σε ιατρικούς τομείς.
Τα κέρδη που προκύπτουν στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση περαιτέρω πρωτοβουλιών και επενδύσεων.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Ζuckerberg έχει ήδη επικριθεί για το ότι οι φιλανθρωπικές του προσπάθειες στοχεύουν περισσότερο στο να αυξήσουν τους χρήστες του Facebook.


Οι Φιλανθρωπικές Επενδύσεις (off topic?)

Οι “Φιλανθρωπικές Επενδύσεις” ή “κοινωνική επιχειρηματικότητα” είναι μια σχετικά νέα, και κάπως αμφιλεγόμενη μορφή φιλανθρωπίας.

Αν και οι εταιρείες κοινωνικής επιχειρηματικότητας παρουσιάζουν τα projects σαν ιστορίες επιτυχίας, στην πραγματικότητα οδηγούν σε αμφιλεγόμενα αποτελέσματα. Ένα από αυτά τα projects (μικρής κλίμακας), επιτρέπει σε δωρητές από πλούσιες χώρες να δανείσουν σε κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών. Η συγκεκριμένη “φιλανθρωπία” έχει συνδεθεί με εκατοντάδες αυτοκτονίες στην Ινδία, σύμφωνα με μια έκθεση του 2012 από το ΑΡ.

Τα δάνεια αυτά στηρίζονται στην ιδέα ότι ολόκληρες κοινότητες ενεργούν σαν εγγυητές του δανείου. Έτσι αν κάποιο μέλος της κοινότητας δεν είναι με τα όρια που επιβάλλον, αποκόπτεται ολόκληρη η κοινότητα από περαιτέρω χρηματοδότηση. Σαν αποτέλεσμα, έχουμε εκπροσώπους εταιρειών με απεριόριστη εξουσία, οδηγώντας πολλούς στην αυτοκτονία.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).