Το FBI συνέλαβε τον ανώτερο σύμβουλο του Silk Road

Το FBI ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι συνέλαβε τον Roger Thomas Clark, ο οποίος σύμφωνα με τις Αρχές χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Variety Jones” και ήταν ο “ανώτερος σύμβουλος» του δημιουργού του Silk Road, Ross Ulbricht.Silk Road

Ένα δελτίο τύπου από το γραφείο Εισαγγελίας των ΗΠΑ αναφέρει ότι Clark συνελήφθη στην Ταϊλάνδη στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Καναδός πολίτης χρεώνεται με πάρα πολλές κατηγορίες που αφορούν συνωμοσίες που είχαν σαν στόχο την διακίνηση ναρκωτικών, κ.ά.

Το Silk Road ήταν μια μυστική παράνομων ναρκωτικών, υπηρεσίες hacking, και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Όπως ένας σύμβουλος επιχειρήσεων, ο Roger Thomas Clark φέρεται να λειτούργησε σαν ένας αξιόπιστος έμπιστος του ιδρυτή και διαχειριστή του Silk Road, Ross Ulbricht, συμβουλεύοντας τον για όλες τις πτυχές αυτής της παράνομης επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου και του πώς να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιώντας απειλή βίας. Χάρη στο ερευνητικό έργο των συναδέλφων υπηρεσιών επιβολής του νόμου και τους διεθνείς εταίρους μας, ο Clark είναι υπό κράτηση και αναμένει την αμερικανική δικαιοσύνη.

Το δελτίο Τύπου ισχυρίζεται:

Ο Clark συμβούλευε περαιτέρω τον Ulbricht για το πώς θα αποκρύπτει τη συμμετοχή του, και τα κέρδη του από την ναρκοαγορά Silk Road. Βοηθούσε τον Ulbricht στην επινόηση ιστοριών που κάλυπταν τα ίχνη του, με την απόκτηση ξένης υπηκοότητας και υπεράκτιους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Για όσους δεν γνωρίζουν το Silk Road ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2011 στο Dark Web.

Λειτούργησε σαν μια υπηρεσία και επέτρεπε΄ μόνο δια μέσω του Tor. Επέτρεπε συναλλαγές ναρκωτικών, στεροειδών, πωλήσεις όπλων, υπηρεσιών hacking ακόμα και υπηρεσίες πληρωμένων δολοφόνων, όλα υπό την κάλυψη του Bitcoin.

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, ο ιδρυτής της ναρκοαγοράς Ross Ulbricht βρέθηκε ένοχος σε επτά κατηγορίες συνωμοσίας και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Motherboard

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).