Πόσα δεδομένα συλλέγει η Microsoft με τα Windows 10

Η Microsoft όπως δημοσιεύσαμε το πρωί, ανακοίνωσε ότι το νέο λειτουργικό Windows 10 είναι εγκατεστημένο σε πάνω από 200 εκατομμύρια συσκευές, γεγονός που διέρρευσε μια εβδομάδα νωρίτερα.spying Windows 10

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα Windows 10 είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λειτουργικό της σύστημα μέχρι σήμερα (ακόμη και από τα Windows 7).

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα Windοws 10 προσφέρονται σήμερα στους υπάρχοντες χρήστες των Windows 7 ή Windows 8.1, τα νούμερα που ανακοίνωσε η εταιρεία δεν αποτελούν έκπληξη.

Στην ίδια δημοσίευση η εταιρεία αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία που θα προκαλέσουν ανησυχίες σε αυτούς που ανησυχούν για την ιδιωτική τους ζωή. Αν διαβάσετε το άρθρο προσεκτικά, θα παρατηρήσετε ότι η Microsoft παρέχει συγκεντρωτικά στατιστικά στοιχεία χρήσης όχι μόνο για το χρόνο λειτουργίας του λειτουργικού συστήματος, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τα μεμονωμένα προγράμματα που τρέχουν σε αυτό.

Ειδικότερα, αναφέρονται τα ακόλουθα στοιχεία για να αποδειχθεί η δημοτικότητα του νέου λειτουργικού Windows 10:

  • Οι χρήστες ξόδεψαν περισσότερα από 11 δισεκατομμύρια ώρες στα Windοws 10 τον Δεκεμβρίο του 2015.
  • 44500000000 λεπτά δαπανήθηκαν στον Microsoft Edge σε όλες τις συσκευές με Windοws 10 το Δεκέμβριο του 2015 (0.710 εκατομμύρια ώρες).
  • Οι χρήστες του έκαναν περισσότερες από 2,5 δισεκατομμύρια ερωτήσεις από τότε που λανσαρίστηκε.
  • Περισσότερες από 82 δισ έχουν προβληθεί από την εφαρμογή των Windοws 10 για φωτογραφίες
  • Οι gamers με Windows 10 ξόδεψαν πάνω από 4.000.000.000 ώρες παίζοντας παιχνίδια στο PC.
  • Οι gamers μετέδωσαν πάνω από 6.600.000 ώρες παιχνιδιών του Xbox One σε υπολογιστές με Windοws 10.
  • Υπάρχουν περίπου 30% περισσότερα ερωτήματα αναζήτησης στο Bing από τις συσκευές μα Windows 10 σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις των Windows.

Οι στατιστικές δείχνουν ότι η Microsoft μπορεί να συλλέγει περισσότερα από όσα αρχικά πιστευόταν. Φυσικά κανείς δεν γνωρίζει ποια είναι αυτά ακριβώς, αλλά τώρα είναι σαφές ότι η εταιρεία συλλέγει πληροφορίες για τη χρήση επιμέρους εφαρμογών και προγραμμάτων στα Windows τουλάχιστον.

Το πραγματικό ερώτημα είναι πόσες λεπτομέρειες συλλέγει η εταιρεία; Για παράδειγμα, καταγράφουν τα Windows 10 οτιδήποτε κάνουν οι χρήστες με τον Edge, ή τις ερωτήσεις που κάνουν στο Cortana;

Σύμφωνα με τη Microsoft, η συλλογή δεδομένων πραγματοποιείται για το γενικότερο καλό. Χρησιμοποιούν τα δεδομένα για να κάνουν το να λειτουργεί καλύτερα και σύμφωνα με τη δημοσίευση λοα τα παραπάνω στοιχεία είναι μόνο για την Microsoft.

Παρόλα αυτά, η Microsoft δεν αποκαλύπτει λεπτομερείς πληροφορίες για το τι συλλέγει ακριβώς και για ποιο σκοπό.

Όμως αφήσαμε το πραγματικά καλό για το τέλος: Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν συλλέγει δεδομένα από τους χρήστες που έχουν κρυπτογραφήσει τα συστήματά τους.

Όσοι παρακολουθούν τις δημοσιεύσεις του iGuRu.gr θα γνωρίζουν ότι με τα”Windows 10: τα κλειδιά κρυπτογράφησης υπάρχουν στους servers της εταιρείας.”

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).