Hyatt Hotels: υποκλοπή πιστωτικών καρτών και από τα 250 ξενοδοχεία

Παραμονή Χριστουγέννων ανακοινώθηκε ότι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα πληρωμών των Hotels. Hyatt Hotels

Τότε όμως δεν γνωρίζαμε ποια ξενοδοχεία είχαν προσβληθεί, ούτε το ύψος των ζημιών. Σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία σήμερα, ανακοινώνει ότι παραβιάστηκαν τα συστήματα πληρωμών και στα 250 θέρετρα, και μολύνθηκαν μαζικά με που έκλεψαν όλα τα στοιχεία των καρτών των πελατών της.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων της Hyatt ανέφερε ότι επηρεάζονται τα συστήματα πληρωμών που διαθέτει σε 50 χώρες από που συνέλεξε τα στοιχεία των καρτών πληρωμών από τους τερματικούς σταθμούς πωλήσεων των εστιατορίων, του spa, του γκολφ, από τους χώρους στάθμευσης καθώς και από τα γραφεία check-in της εταιρείας!

Το hack φέρεται να πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 13ης Ιουλίου και της 8ης Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, και διέρρευσαν αριθμοί πιστωτικών καρτών, ονόματα πελατών, ημερομηνίες λήξης και κωδικοί επαλήθευσης της κάθε ς.

Η Hyatt Hotels αναφέρει ότι τελικά κατάφερε να καθαρίσει τα συστήματά της από την και να εγκαταστήσει επιπρόσθετες δικλείδες ασφαλείας ελπίζοντας να παρεμποδίσει μελλοντικές επιθέσεις.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).