Google: Εντοπισμός θέσης από φωτογραφίες χωρίς την χρήση geotags

Θα έχετε δει φωτογραφίες στο Facebook, στο Google ή σε άλλα , που μαρτυρούν την τοποθεσία που τραβήχτηκαν. Η λειτουργία εντοπισμού θέσης χρησιμοποιούν τα geotags. Όμως το μέλλον έρχεται…green-eye Google

Σήμερα, το MIT Tech ανακοίνωσε λεπτομέρειες για ένα νέο που έχει επικεφαλή τον Tobias Weyand, έναν ειδικό τεχνητής νοημοσύνης του Google. Το project “σπάει” φωτογραφίες μέχρι σε επίπεδο pixel και στη συνέχεια προσπαθεί να παραβάλει αυτά τα pixels με τεράστια βιβλιο εικόνων για να προσδιορίσει πού ταιριάζουν καλύτερα.

Είναι το ψηφιακό ισοδύναμο του παζλ όπου έχετε ένα κομμάτι και προσπαθείτε να βρείτε την ακριβή θέση του. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια εναλλακτικές.

Το εξελιγμένο AI, που ονομάζεται PlaNet χρησιμοποιεί πάνω από 90 εκατομμύρια εικόνες με γεωγραφικές συντεταγμένες από όλη την υδρόγειο. Σε μια δοκιμή με 2,3 εκατομμύρια εικόνες, το PlaNet μπόρεσε να καθορίσει τη χώρα καταγωγής 28,4% και τον χρόνο και την ήπειρο προέλευσης στο 48% των περιπτώσεων.

Αν και τα δεν είναι τέλεια, οι πρώτοι αριθμοί είναι σημαντικά καλύτεροι από τους αριθμούς αποτελεσμάτων των δοκιμών που έγιναν με ανθρώπους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).