Καταπέλτης ο εισαγγελέας για την κρυπτογράφηση της Apple

Το Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ που διαχειρίζεται την υπόθεση Apple – FBI δημοσίευσε σήμερα ένα υπόμνημα που υπογράφει ο Εισαγγελέας του Bernardino County, Ramos. Το υπόμνημα φυσικά υποστηρίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ.cryptography Apple

Ο Ramos, είναι ο εκλεγμένος εισαγγελέας στην κομητεία που έγινε η τρομοκρατική ενέργεια, το Δεκέμβριο. Με το υπόμνημα που έχει τίτλο, “Ο ισχυρισμός της Apple για την προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι απατηλός,” ή “Apple's assertion of standing to protect privacy is illusory,” αμφισβητεί τον τρόπο που η Apple μπορεί να υποδηλώνει ότι προσφέρει την απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής.

“Ενώ η Apple μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό που επιλέγει στο marketing των συσκευών και των λειτουργικών της συστημάτων, δεν είναι ούτε ο νομοθέτης ούτε το δικαστικό σώμα που είναι αρμόδιο να καθορίσει την ιδιωτική ζωή ως απόλυτη,” αναφέρει ο εισαγγελέας.

“Η Αpple δεν είναι μια εταιρεία κατασκευής δημόσιας πολιτικής. Η Apple είναι μια εταιρεία κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Κανείς δεν έχει διοριστεί ή εκλέξει την Apple για να είναι ο Οργουελικός κριτής ή ο υπερασπιστής της ιδιωτικής ζωής της κοινωνίας ή ακόμη και του συνόλου των πελατών της.

“Ούτως ή άλλως, αναφέρει ο Ramos, αυτή η “απόλυτη προστασία της ιδιωτικής ζωής” δεν υποστηρίζεται από το Σύνταγμα.”

“Η Αpple ανησυχεί μήπως οι εγκληματίες (εννοεί τους hackers) μπορεί να προσπαθήσουν να εισβάλλουν σε iPhones και να αποκτήσουν πληροφορίες που περιέχονται στο τηλέφωνο, ωστόσο, δεν είναι η πλήρης .”

“Το γεγονός είναι ότι οι εγκληματίες χρησιμοποιούν ήδη iPhones, κάθε μέρα, παντού, και ότι τα περιέχουν στοιχεία των εγκληματικών τους δραστηριοτήτων, βίαιων εγκλημάτων, εμπορία ανθρώπων, sexting, εκδικητική πορνογραφία, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και την κλοπή ταυτότητας που διαπράττονται εναντίον αθώων θυμάτων, υπάρχουν και στα iPhone.”

(Παρένθεση: Το sexting μεταξύ συναινούντων δεν είναι απαραίτητα παράνομο. Για να είμαστε δίκαιοι, νομικά ζητήματα προκύπτουν σε ορισμένα κράτη όταν εμπλέκονται ανήλικοι..).

Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι θα ήταν σκόπιμο για την Αpple να λύσει τα που δημιούργησε, και ότι οι εταιρείες που κάνουν επικίνδυνα πράγματα θα πρέπει να τα διορθώνουν.

“Μπορεί να υποστηριχθεί ότι το iPhone με την τρέχουσα κρυπτογράφηση που είναι επικίνδυνο για τα θύματα.”

San Bernardino County District Attorney's Amicus Curiae Brief In Support of the United States Government by Jordan Novet

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).