Εκδίδεται στις ΗΠΑ ο Ρουμάνος hacker Guccifer

Τρία χρόνια μετά το ντεμπούτο του στη παγκόσμια hacking σκηνή, ο Ρουμάνος hacker , γνωστός επίσης και ως Little Fume, πρόκειται να μεταβεί στις ΗΠΑ για να αντιμετωπίσει τους εκεί δικαστές, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των Ρουμανικών αρχών να τον εκδώσουν, αλλά μόνο για μια προσωρινή περίοδο 18 μηνών.

Guccifer

Η όρος “προσωρινή έκδοση” σημαίνει ότι μόλις η υπόθεσή του τελεσιδικήσει στις ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την ποινή του, θα πρέπει να επιστρέψει πίσω στη Ρουμανία για να ολοκληρώσει την δικαστική ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών που εκτίει στην χώρα του.

Για την ιστορία, οι Ρουμανικές αρχές συνέλαβαν τον Marcel Lehel Lazăr, 40 ετών, γνωστό και ως Guccifer, στις 22 Ιανουαρίου 2014, και τον καταδίκασαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για hacking σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού υ και σε λογαριασμούς social media διαφόρων Ρουμάνων πολιτικών και διασημοτήτων.

Παρά τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων του, οι αρχές της Ρουμανίας του απέδωσαν μόνο κατηγορίες για hacking των λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του George Maior (Ρουμάνος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας) και της Corina Cretu (Ρουμανικό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου). Για κάθε περίπτωση, ο hacker ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Επιπλέον, ο Guccifer είχε καταδικαστεί στο παρελθόν στις 8 Φεβρουαρίου του 2012, από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Βουκουρεστίου, για ένα επιπλέον σχετικό hacking, για το οποίο έλαβε ποινή φυλάκισης τρία έτη με αναστολή.

Στις ΗΠΑ, ο hacker θα αντιμετωπίσει πολλαπλές κατηγορίες για παρόμοια hacking καθώς κατηγορείται ότι έσπασε τους λογαριασμούς διαφόρων μελών της οικογένειας Bush, του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Colin Powell, και τους λογαριασμούς πολλών διασημοτήτων όπως των Nicole Kidman, Leonardo di Caprio, Steve Martin, και άλλων.

Επισήμως οι αρχές των ΗΠΑ κατηγορούν από το 2014 τον Guccifer για απάτη, διακεκριμένη , μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε προστατευμένο υπολογιστή, cyberstalking και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).