AAAS: H τηλεσκοπική όραση έγινε πραγματικότητα

AAAS: Ο ειδικός οπτικός Eric Tremblay παρουσίασε ένα μοναδικό φακό επαφής που παρέχει στο χρήστη τηλεσκοπική όραση. Ο φακός αποκαλύφθηκε νωρίτερα φέτος στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Πρόοδο της Επιστήμης (AAAS), στο San Jose της California.telescopic vision AAAS

Σύμφωνα με το  AAAS, ο νέος φακός επαφής, ένα πιο εξελιγμένο μοντέλο από το πρώτο που κυκλοφόρησε το 2013. Έχει πάχος 1,55 χιλιοστά και διαθέτει ένα πολύ λεπτό, ανακλαστικό τηλεσκόπιο, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να κάνει ζουμ μέσα και έξω στην κυριολεξία με το ένα κλείσιμο του ματιού του.AAAS

Πως λειτουργεί;

Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, η οποία εκτός από τον Tremblay (της ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης) συμπεριλαμβάνει και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του San Diego της California, από το Paragon Vision , το Innovega, και από το Pacific Sciences and Engineering and Rockwell Collins, “Μικροί εσωτερικοί καθρέφτες αντανακλούν φως τριγύρω, επεκτείνοντας την αντίληψη του μεγέθους των αντικειμένων – μεγεθύνουν την άποψη, και έτσι είναι σαν να κοιτάτε μέσα από μεγεθυντικό φακό.”

Πολύ Σωστά. Τηλεσκοπική όραση.

Άλλες σημαντικές συμπεριλαμβάνουν τη διαπερατότητα οξυγόνου με την τοποθέτηση σε μικροσκοπικών καναλιών αέρα πλάτους περίπου 0,1 mm στην επιφάνεια του φακού. Το χαρακτηριστικό επιτρέπει στο οξυγόνο να κυκλοφορεί γύρω και κάτω από το φακό. Επίσης, μαζί με το φακό αναπτύχθηκαν και τα “έξυπνα” γυαλιά, τα οποία θα ανταποκρίνονται στα νεύματα του χρήστη, επιτρέποντας του να αλλάξει σχεδόν αβίαστα από την μεγεθυμένη στην τακτική όραση, ανοιγοκλείνοντας τα μάτια.

Εκτός από πιθανές στρατιωτικές εφαρμογές (το χρηματοδοτήθηκε αρχικά από τον οργανισμό ς της κυβέρνησης των ΗΠΑ DARPA), η νέα αυτή τεχνολογία μπορεί να εφαρμοστεί σε περίπου 285 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν προβλήματα όρασης λόγω ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας (AMD).

Η AMD είναι μια από τις κύριες αιτίες τύφλωσης στους ηλικιωμένους.

«Πιστεύουμε ότι οι φακοί αυτοί είναι πολλά υποσχόμενοι για τη χαμηλή όραση που προκαλείται από την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Σε αυτό το σημείο αυτό εξακολουθούμε να είμαστε σε στάδιο έρευνας, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι τελικά θα γίνει μια πραγματική επιλογή για τα άτομα με AMD,” δήλωσε ο Tremblay.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).