Ο hacker GhostShell αποκάλυψε την ταυτότητά του προς αναζήτηση εργασίας

Ο hacker GhostShell  αποφάσισε να αποκαλύψει την πραγματική του ταυτότητα με σκοπό να βρει νόμιμη εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

GhostShell

Ο hacker GhostShell, ο οποίος δραστηριοποιείται από τις αρχές του 2012, είναι ο άνθρωπος πίσω από εκατοντάδες παραβιάσεις και ο υπεύθυνος για την αποκάλυψη πολλών προσωπικών αρχείων. Στους στόχους του περιλαμβάνονταν πολλές ιστοσελίδες, μια πληθώρα από πανεπιστημιακές πύλες, σχεδόν κάθε κυβερνητική των ΗΠΑ που μπορείτε να σκεφτείτε, μεγάλες , και πολλά άλλα.

Το μεγαλύτερο μέρος της hacking δραστηριότητάς του έγινε μεταξύ του 2012 και το τέλος του 2013, όταν ο hacker ναι μεν σταμάτησε να δημοσιεύει διαρροές , αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενά του ποτέ δεν σταμάτησε το hacking, εστιάζοντας σε στόχους με υψηλότερο προφίλ.

Ο GhostShell έχει χτίσει ένα μεγάλο στην hacking σκηνή χωρίς ποτέ να συλληφθεί ή να μαθευτεί η πραγματική του ταυτότητα. Παρόλα αυτά σε μια συνέντευξη στο DataBreaches.net αποφάσισε να δημοσιοποιήσει τα του. Το πραγματικό όνομα είναι Razvan Eugen Gheorghe, είναι 24 ετών, Ρουμανικής καταγωγής και ζει στο Βουκουρέστι.

hacking2

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για τη ταυτότητά του, ο hacker δημοσιοποίησε το διαβατήριό του καθώς και στοιχεία από το προφίλ του στο Pastebin, με το οποίο έχει δημοσιεύσει όλες τις προηγούμενες διαρροές δεδομένων.

Όπως εξηγεί ο GhostShell, ο λόγος πίσω από αυτή την κίνησή του έχει να κάνει με την πραγματική κατάσταση της ζωής του, και ότι ένας hacker τόσο υψηλού επιπέδου δεν μπορεί να βρει μια νόμιμη εργασία στο κλάδο των υπολογιστών.

Ο GhostShell σύμφωνα με την συνέντευξη που έδωσε, ελπίζει να συλληφθεί ώστε να καταλήξει σε μία συμφωνία όπου θα παρέχει τις υπηρεσίες του για καλό, να βρει δηλαδή μία νόμιμη εργασία στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μάλιστα, έδωσε και ένα χάρτη με την διεύθυνση του σπιτιού του καθώς και την διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουν οι αστυνομικοί της DIICOT (παράρτημα του Υπουργείου Δημοσίων Υποθέσεων, που ειδικεύεται στην καταπολέμηση και τη διερεύνηση των εγκλημάτων του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας) μέχρι να φτάσουν στο σπίτι του, απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).