Τα καλύτερα δωρεάν rescue εργαλεία για υπολογιστές

Τα rescue εργαλεία χρησιμοποιούνται ως η πρώτη για τον καθαρισμό μολυσμένων συστημάτων αμέσως μετά την διάγνωση μολυσματικού παράγοντα.

malware rescue

Οι περισσότεροι κατασκευαστές προϊόντων έχουν αυτή την λειτουργία ενσωματωμένη στα προϊόντα τους, αλλά κάποιοι εξ αυτών προσφέρουν πιο εξειδικευμένα εργαλεία για την επισκευή κατεστραμμένων αρχείων, προσπαθώντας να επαναφέρουν το σύστημα σας σε ένα προγενέστερο σημείο εργασίας του.

Μόνο πέντε από αυτά τα εργαλεία είναι διαθέσιμα σήμερα στην αγορά ως δωρεάν. Είναι τα AVG Rescue CD, Avira ΕU-Clean, Bitdefender Rescue CD, ESET SysRescue και Kaspersky Virus Removal Tool.

Ερευνητές από το ινστιτούτο AV-TEST δοκίμασαν πέρυσι όλα αυτά τα εργαλεία μολύνοντας 53 υπολογιστές και στη συνέχεια τρέχοντας κάθε εργαλείο για να δούνε αν θα μπορούσε να καθαρίσει και να επαναφέρετε το σύστημα στην προηγούμενη κατάσταση λειτουργίας του.

Επειδή η δοκιμή επικεντρώθηκε στην ικανότητα του εργαλείου να επισκευάσει και να επαναφέρει τα συστήματα, χρησιμοποιήθηκε μόνο λογισμικό που εντοπίστηκε από τους πέντε μεγάλους προμηθευτές λογισμικού αντιμετώπισης ιών.

Παραδόξως, ακόμη και αν επίσημα οι ερευνητές της AV ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν στις δοκιμές ανιχνεύσιμες παραλλαγές , μερικά από αυτά τα εργαλεία απέτυχαν να ανιχνεύσουν όλες τις απειλές κατά το χρόνο εκτέλεσης. Μόνο το εργαλείο Bitdefender ήταν σε θέση να εντοπίσει όλες τις απειλές και στη συνέχεια να τις απομακρύνει από τα συστήματα.

Παρ ‘όλα αυτά, νικητής σε συνολικό ποσοστό επισκευής των συστημάτων, σύμφωνα πάντα με το τεστ της AV-TEST, ήταν εργαλείο αφαίρεσης της Kaspersky. Στις δοκιμές αυτές η Kaspersky ανίχνευσε όλα τα κακόβουλα προτα, απέτυχε να αφαιρέσει μόνο μια μόλυνση, αλλά καθάρισε όλα τα πρόσθετα (ακίνδυνα) άχρηστα αρχεία σε όλες τις περιπτώσεις, επισκευάζοντας συνολικά 52 από τα 53 δοκιμαζόμενα συστήματα.

Παρότι το εργαλείο Bitdefender Rescυe CD ανακάλυψε και απομάκρυνε όλους τους ιούς, άφησε καθαρά μόνο 21 από τα 53 συστήματα, αφήνοντας πίσω του πολλά άχρηστα αρχεία σε 32 υπολογιστές.

Προσθέτοντας όλα τα στατιστικά στοιχεία (δείτε παρακάτω), η τελική κατάταξη είναι συνολικό ποσοστό επισκευής 98,7%, ακολουθούμενο από το Bitdefender Rescυe CD με 79,9%, το AVG Rescue CD με 78%, EU- με 64,8 %, και ESET SysRescυe με 64,2%.

Έτσι, εάν είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε ότι η Kaspersky έκανε τα στραβά μάτια σε ένα από τα 53 malware, το δωρεάν εργαλείο αφαίρεσης ιών της είναι ο νικητής αυτού του διαγωνισμού. Εάν είστε πρόθυμοι να συμβιβαστείτε με άχρηστα αρχεία που θα παραμείνουν στο υπολογιστή σας, αλλά θέλετε να είστε 100% προστατευμένοι από ιούς το Bitdefender Rescυe CD είναι το εργαλείο για εσάς.

best-system-rescue-tools

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).