Smart Reply και μια γεύση από το μέλλον …χωρίς εσένα

Τα Εισερχόμενα ή Inbox από το Gmail διαθέτει μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι η Έξυπνη απάντηση ή Smart Reply, για την οποία αναφέραμε ότι προστέθηκε και στους υπολογιστές αυτή την εβδομάδα. Το εντυπωσιακό Α.Ι. χαρακτηριστικό από το κείμενο που υπάρχει στο email, μπορεί και προτείνει 3 διαφορετικές έτοιμες απαντήσεις στο e-mail σας. robot thinking Smart Reply

(Μετά το Smart Reply υπάρχει κανείς που αμφιβάλει ακόμα για το αν η Google διαβάζει τα emails;)

Σίγουρα, οι απαντήσεις θα προσφέρουν σχετικές επιλογές, αλλά δεν είναι και πολύ χρήσιμες στις περισσότερες των περιπτώσεων καθώς είναι ακόμα σε ανάπτυξη. Το AI ως γνωστόν λειτουργεί καλύτερα όσο χρησιμοποιείται περισσότερο.

Έτσι το να κάνουμε προβλέψεις για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ς νοημοσύνης δεν είναι καθόλου παρακινδυνευμένο καθώς όλα δείχνουν ότι έρχεται η εποχή που με ένα Hello Google θα μπορούμε να γράφουμε τα email μας, χωρίς να χρειάζεται να πλησιάσουμε το του υπολογιστή μας. Αν δεν το καταλάβατε, το Smart Reply φτιάχτηκε για αυτό το λόγο, άσχετα το ότι βρίσκεται ακόμα σε μια πολύ πρώιμη φάση.

Το Smart Reply θα μπορούσε κάλλιστα να σαρώνει το ημερολόγιό σας, να κάνει κρατήσεις, να προσθέτει συμβάντα, να κρατάει σημειώσεις, ή να κλείνει ραντεβού.
Φυσικά, αυτά τα έτοιμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή κονσέρβα emails θα στερούνταν το πλαίσιο της ανθρώπινης αλληλεπίδρασης. Προτάσεις χωρίς συναισθήματα (θυμό, μίσος, αγάπη), τυπικότατες και χωρίς τα μικρά λαθάκια που δείχνουν την ανθρώπινη υπόσταση.

Βέβαια ένα εξελιγμένο AI, θα μπορούσε να αναλύει τον τόνο των μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να βεβαιωθεί ότι η απάντηση σε μια αναγγελία θανάτου, για παράδειγμα, δεν θα είναι μια χαρωπή πρόταση για μια έξοδο με μπύρες.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, να είστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα έχει σκεφτεί η Google, και φαντάζομαι ότι και η Microsoft ετοιμάζει κάτι ανάλογο για το Outlook.

Ζούμε στην εποχή που σκέφτονται πριν από μας για εμάς, ή μάλλον για να το θέσουμε καλύτερα, για αυτούς.

Ίσως σε μερικά χρόνια, η ιδέα των γραπτών απαντήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να είναι τόσο ξεπερασμένη, όσο είναι οι δισκέτες του παρελθόντος.

Αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται υπερβολικά κοιτάξτε γύρω σας. Κάποτε για να πάρουμε ένα από την Αμερική έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 3 μήνες….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).