Rightscorp: Πειρατής; Σας κλειδώνουμε τον browser

Η Rightscorp, είναι μια οργάνωση κατά της ς και έχει σαν έδρα τις . Η εν λόγω οργάνωση απαιτεί από τους ISPs να κλειδώνουν τα προγράμματα περιήγησης ατόμων που παραβιάζουν επανειλημμένα το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, προκειμένου να τους αναγκάσει να πληρώσουν τα πρόστιμά τους.piracy Rightscorp

Η Rightscοrp, Inc είναι μια γνωστή εισπρακτική εταιρεία που συνεργάζεται με την βιομηχανία του θεάματος. Βρίσκεται στο Λος Άντζελες και μοναδικός της σκοπός είναι να ανακαλύπτει τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων. Στη συνέχεια επικοινωνεί με τους ISPs ή τον ίδιο τον παραβάτη, ενημερώνοντάς τον για το πρόστιμο που του έχει καταβάλει, μέσω email ή κανονικού ταχυδρομείου.

Αν αποτύχουν όλα τα παραπάνω, για επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές παράβασης πνευματικών δικαιωμάτων, η εταιρεία μπορεί να ασκήσει αγωγές για λογαριασμό των πελατών της (τους πραγματικούς κατόχους των πνευματικών δικαιωμάτων).

Σύμφωνα με το TorrentFreak, η Rightscοrp έχει οικονομικές δυσκολίες, και απώλειες για δύο χρόνια.
Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να φέρει τα οικονομικά σε καλύτερη θέση η Rightscorp μελετάει ένα νέο σενάριο είσπραξης οφειλών.

Αντί να χρειάζεται να κυνηγάει τους παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων με ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αγνοούνται, η Rightscorp σχεδιάζει να μπλοκάρει το πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη κάθε φορά που πάει να συνδεθεί στο Internet.

Το μόνο κώλυμα στο σχέδιο τους είναι ότι οι μόνοι που έχουν τις τεχνικές δυνατότητες να το κάνουν αυτό είναι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου (ISP).

Από τη μία πλευρά, οι ISP ξέρουν ότι το κλείδωμα του προγράμματος περιήγησης ενός χρήστη, λόγω του ύψους του προστίμου από μια μη-νομική οντότητα, όπως η Rightscorp είναι κάτι πολύ δύσκολο, καθώς ορισμένοι (αν όχι όλοι) μπορεί να επιλέξουν να αλλάξουν εταιρεία παροχής υπηρεσιών Internet.

Βέβαια αν οι ISP λάβουν πάρα πολλές ειδοποιήσεις που αφορούν παραβάτες πνευματικών δικαιωμάτων, και δεν κάνουν κάτι, υπάρχει ο κίνδυνος να αντιμετωπίσουν νομικές συνέπειες.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο DMCA ( Copyright Act) των ΗΠΑ αναφέρει ρητά ότι ένας ISP που δεν αναλαμβάνει δράση κατά των επαναλαμβανόμενων παραβατών πνευματικών δικαιωμάτων χάνει την προστασία safe harbor.

Η Rightscorp αναφέρει ότι αν οι ISPs συνεργαστούν με το νέο τους σύστημα Scalable Copyright θα κλειδώνει μόνο τα προγράμματα περιήγησης των χρηστών, και υπόσχεται να μην επιρρίπτει νομικές ευθύνες.

Αυτό το νέο σύστημα θα επιτρέπει στην Rightscorp και τους ISPs να κλειδώνει το πρόγραμμα περιήγησης ενός χρήστη για τις δραστηριότητές του στο δια, με βάση τη δική τους αξιολόγηση.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο πραγματικά και η Rightscorp, αρχίσει να βομβαρδίζει τους χρήστες με ειδοποιήσεις παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων, αναμένονται αναταραχές, καθώς οι παραβάτες θα προσπαθήσουν να αμυνθούν με κάθε τρόπο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).