Αφαιρέστε τον SafeZone browser από το Avast Free Antivirus 2016

Πρόσφατα, η δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας Avast Free Antivirus πρόσθεσε τον browser SafeZone στον εγκαταστάτη της. Πολλοί χρήστες εγκατέστησαν αυτόματα την εφαρμογή κατά τη διάρκεια μιας αναβάθμισης και δεν είναι και πολύ ευχαριστημένοι καθώς θεωρούν την εγκατάσταση ανεπιθύμητη. Αν είστε από αυτούς και δεν χρησιμοποιείτε το πρόγραμμα ς της Avast SafeZοne, παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να το απεγκαταστήσετε.avast free ntivirus 2016

Το πρόγραμμα περιήγησης Avast SafeZοne ήταν μέρος των premium εκδόσεων των Avast antivirus. Ωστόσο, η εταιρεία άλλαξε στρατηγική και διέθεσε το πρόγραμμα περιήγησης σε όλους τους χρήστες της δωρεάν εφαρμογής. Η Avast ισχυρίζεται ότι το έκανε για να πάρει περισσότερη ανατροφοδότηση και να δει την αντίδραση των χρηστών. Η εταιρεία αναφέρει για την προσθήκη του Avast SafeZone browser:

Ο SafeZone υπήρξε ένα από τα βασικά των εκδόσεων Premium (επί πληρωμή) του Avast για χρόνια, και ναι, τώρα (για περιορισμένο χρονικό ) είναι διαθέσιμο στους χρήστες της δωρεάν εφαρμογής, για να συλλέξουμε όσο περισσότερα σχόλια είναι δυνατόν. Ο SafeZone είναι πολύ καλός για συναλλαγές (π.χ. αγορές και τραπεζικές συναλλαγές), καθώς τρέχει το δικό του sandbox και είναι σε θέση να προστατεύει από αρκετές επιθέσεις – τοπικά αλλά και στο δίκτυο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για την συνηθισμένη σας περιήγηση.

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο browser SafeZοne εγκαθίσταται αυτόματα χωρίς να ζητήσει την άδεια του χρήστη. Πολλοί χρήστες θεωρούν την συμπεριφορά αυτή κοινή συμπεριφορά . Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η εφαρμογή SafeZone δεν εμφανίζεται στην προσθαφαίρεση προγραμμάτων του Πίνακα Ελέγχου και δίνει την εντύπωση ότι το εγκατεστημένο πρόγραμμα περιήγησης δεν μπορεί να αφαιρεθεί.

Πώς να απεγκαταστήσετε το πρόγραμμα περιήγησης Avast SafeZone

Η διαδικασία αφαίρεσης είναι πολύ απλή εάν ξέρετε πού να βρείτε την κατάλληλη επιλογή. Ενώ το πρόγραμμα περιήγησης δεν έχει κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα απεγκατάστασης, μπορεί να αφαιρεθεί χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα εγκατάστασης του antivirus Avast.

Για να απεγκαταστήσετε το Avast SafeZοne, κάντε τα παρακάτω:

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου.
Πηγαίνετε στην ακόλουθη διαδρομή:
Πίνακας Ελέγχου -> Προγράμματα και Χαρακτηριστικά -> Κατάργηση εγκατάστασης ενός προγράμματος
Βρείτε το Avast Free Antivirus 2016 και κάντε κλικ στο κουμπί Αλλαγή.
avast safezone
Θα εμφανιστεί το παράθυρο διαμόρφωσης του Avast Antivirus. Κάντε τικ στην επιλογή του προγράμματος περιήγησης, όπως φαίνεται παρακάτω και είστε έτοιμοι.

Θα σας ζητηθεί να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Μετά την επανεκκίνηση το SafeZοne θα εξαφανιστεί.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).