Η διαρροή των Panama Papers προέρχεται από hacking

Η τελευταία διαρροή που συγκλόνισε τον κόσμο (Panama Papers) φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ενός hack στον διακομιστή της εταιρείας Mossack Fonseca το περασμένο έτος.

Η διαρροή των εγγράφων Panama Papers από την διεθνή εταιρεία Mossack Fonseca που έχει βάση τον Παναμά, φαίνεται να επιβεβαιώνει αυτό που όλοι υποψιάζονται αλλά σπάνιες φορές μπορούν να το αποδείξουν: ευκατάστατοι πολιτικοί, , επενδυτές, και εγκληματίες χρησιμοποιούν σαν καταφύγιο offshore επιχειρήσεις για να κρύψουν τον πλούτο τους από το κοινό και φυσικά από την εφορία.panama papers

Το Bloomberg αναφέρει ότι ο συν-ιδρυτής του Ramon Fonseca δήλωσε στο Κανάλι 2 ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν είναι αυθεντικά και ότι είχαν “υποκλαπεί από κάποιον hacker”.

Σύμφωνα με την The Spanish, ο hacker απέκτησε σε μια τεράστια “δεξαμενή” εγγράφων από την του διακομιστή e-mail της εταιρείας Mossack Fonseca.

Η εταιρεία αντέδρασε αμέσως στέλνοντας ένα μήνυμα στους πελάτες της αναφέροντας τι είχε συμβεί, ότι ερευνά πώς έγινε η παραβίαση συνέβη, και ότι θα λάβει “όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει μελλοντικές παραβιάσεις”.

Η διαρροή των “Panama Papers” περιγράφεται σαν τη μεγαλύτερη διαρροή εγγράφων που έχει γίνει ποτέ, και η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ή International Consortium of Investigative Journalists – ICIJ), η οποία συντονίζει την κυκλοφορία των εγγράφων αναφέρει ότι υπάρχουν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα και 2.6 TB .

Η διαρροή έχει εκθέσει τις υπεράκτιες δραστηριότητες εκατοντάδων πολιτικών και δημόσιων προσώπων από όλο τον κόσμο, όπως ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας David Gunnlaugsson, τον αείμνηστο πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, τον και πολλούς άλλους.

ΥΓ.: ανάμεσα στα ονόματα υπάρχει φυσικά και το Ελληνικό στοιχείο, έτσι για να νοιώθουμε περήφανοι….

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).