Έλληνες έσπασαν το Google & το Facebook CAPTCHA

Τρεις ερευνητές ασφαλείας επινόησαν μια νέα αυτοματοποιημένη επίθεση που μπορεί να τα συστήματα CAPTCHA χρησιμοποιούνται από την Google και το Facebook.CAPTCHA

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα μεγάλο αριθμό παραγόντων, για να πραγματοποιήσουν την επίθεσή τους, και να παρακάμψουν τα μέτρα ασφαλείας της CAPTCHA (cookies, tokens). Χρησιμοποίησαν τη μηχανική μάθηση για να “μαντέψουν” τη σωστή εικόνα CAPTCHΑ με πολύ υψηλό βαθμό ακρίβειας.

Τα αποτελέσματα αυτής της νέας επίθεσης ήταν πολύ καλύτερα από ό, τι αναμενόταν. Στο σύστημα reCAPTCHΑ της Google, οι ερευνητές σημείωσαν ποσοστό επιτυχίας 70,78% σε πάνω από 2.235 CAPTCHΑs. Ο μέσος χρόνος επίλυσης των CAPTCHΑ ήταν τα 19,2 δευτερόλεπτα.

Στο Facebook, οι ερευνητές είχαν καλύτερο ποσοστό επιτυχίας όπου έπιασαν ένα 83,5% σε πάνω από 200 CAPTCHΑs.

Το καλύτερο ποσοστό ακρίβειας στην επίλυση του Facebook CΑPTCHΑs πηγάζει από το γεγονός ότι το κοινωνικό δίκτυο χρησιμοποιεί εικόνες με υψηλότερη ανάλυση, και απεικονίζει από διαφορετικές κατηγορίες. Η Google, από την άλλη πλευρά, χρησιμοποιεί φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας, που πάντα σχετίζονται μεταξύ τους, γεγονός που καθιστά την αυτόματη ταξινόμηση εικόνων πολύ πιο δύσκολη.

Οι ερευνητές έδωσαν στις εταιρείες Google και Facebook τα ευρήματα της μελέτης τους, και αναφέρουν ότι η Google έλαβε ορισμένα μέτρα για να σκληρύνει την ασφάλεια του reCAPTCHΑ, ενώ το Facebook δεν τους έχει απαντήσει ακόμα.

Οι ερευνητές είναι οι: Suphannee Sivakorn, Jason Polakis, και Angelos D. Keromytis και η τους ονομάζεται I Am Robot: (Deep) to Break Semantic Image CAPTCHΑs, και είναι διαθέσιμη στη του τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Κολούμπια. Ένα άλλο αντίγραφο είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του Black Hat Asia 2016 όπου παρουσιάστηκε η επίθεση.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).