Η Microsoft μηνύει την κυβέρνηση των ΗΠΑ (!)

Σήμερα, η Microsoft κατέθεσε αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Δυτικής Περιφέρειας της Washington υποστηρίζοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση παραβιάζει συνταγματικά δικαιώματα των χρηστών της.sheep wolf microsoft

Η μήνυση καταγγέλλει ότι οι δράσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης των παραβιάζουν την Τέταρτη Τροπολογία, η οποία προστατεύει το κοινό από παράνομες έρευνες και κατασχέσεις, και απαιτεί κοινοποιήσεις.

Όπως αναφέρει η Microsoft το Υπουργείο δεν αφήνει την εταιρεία να κοινοποιήσει αιτήματα παρακολούθησης email και άλλων δεδομένων.

Σύμφωνα με την Electronics Communication Privacy Act (ECPA), η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να έχει σε αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο cloud, αν και η συγκεκριμένη νομοθεσία υπάρχει από την κυβέρνηση Reagan. Υποστηρικτές της προστασίας δεδομένων αναφέρουν ότι αυτός ο νόμος γράφτηκε πριν από την κατακόρυφη άνοδο του εμπορικού και επομένως είναι ξεπερασμένος.

Με τη συγκεκριμένη μήνυση, η Microsoft φαίνεται να αρχίζει έναν αγώνα με την Apple και άλλες εταιρείες εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ που δεν σταματάει να συλλέγει τα δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου.

Φυσικά το παράδοξο είναι ότι όλες οι μεγάλες εταιρείες συλλέγουν δεδομένα και μάλιστα κανείς δεν γνωρίζει πως τα αξιοποιούν ή που τα διαθέτουν. Σύμφωνα με αυτή τη λογική η παραπάνω είδηση φαίνεται να είναι καθαρά για τις εντυπώσεις…

Εκτός αν πιστεύετε ότι η καλή μας Microsoft, η δίκαιη Apple, και η αγνή μας Google θα αλλάξουν την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών.

Μία πρόβλεψη; Μετά από μια “σκληρή” δικαστική διαμάχη το Υπουργείο θα δώσει μερικές ετεροχρονισμένες λίστες ή οτιδήποτε άλλο… έτσι για τα μάτια του , όπως ακριβώς και η παραπάνω είδηση.

Τώρα που μάθαμε ότι η Microsοft μήνυσε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αισθανόμαστε ασφαλέστεροι και θα κοιμηθούμε ήσυχα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).