Διέρρευσαν ένα εκατομμύριο λογαριασμοί dating site

Πάνω από ένα εκατομμύριο χρηστών του dating site BeautifulPeople.com είναι ελεύθερα διαθέσιμα στο δια, μετά από ένα hack που πραγματοποιήθηκε τέλος του 2015.

Η δεν είναι είδηση , καθώς είναι ήδη γνωστή από το Νοέμβριο του 2015. Σήμερα όμως ένας ερευνητής ς ανακοίνωσε τη και επιβεβαίωσε ότι τα δεδομένα που βρίσκονται είναι αληθινά σε πολλές περιπτώσεις. Data Leak dating site

Το dating site είχε αναφέρει το 2015 ότι το hack είχε πραγματοποιηθεί σε έναν διακομιστή δοκιμών και ότι “η βάση δεν ήταν αυτή του κανονικού site.”

Σύμφωνα με τον Troy Hunt, ένα ερευνητή ασφάλεια που τρέχει το HaveIBeenPwned (ένα site που είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που θέλουν να δουν αν τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο), τα δεδομένα έχουν ήδη πωληθεί, αν και δεν ξέρει το ποιος ή το πόσο, σύμφωνα με το Forbes.

Τα δεδομένα συμπεριλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ευαίσθητες πληροφορίες, όπως αριθμούς τηλεφώνου, αλλά και πιο «αθώα» στοιχεία όπως ο τύπος του σώματος, το χρώμα των μαλλιών, το βάρος, εργασία κλπ.

Οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει να είναι αρκετά βολικές για αυτούς που προσπαθούν να πραγματοποιήσουν επιθέσεις social engineering.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των δεδομένων που από 1,1 εκατομμύρια χρήστες, υπάρχουν και 170 διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της κυβέρνησης (.gov).

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).