Snappy και Unity 8 από το Ubuntu 17.04

Σήμερα, 5 Μαΐου, , είναι η τελευταία ημέρα συνεδριών του Ubuntu Online Summit 2016, και οι προγραμματιστές ανέφεραν πολλές λεπτομέρειες για το μέλλον του Ubuntu Desktop με το Snappy και το Unity 8 με το Mir.

Οι εργασίες ανάπτυξης έχουν ήδη αρχίσει για να προσθέσουν τις νέες και σύγχρονες στο Ubuntu Desktop. Το Ubuntu 16.04 LTS άρχισε να υποστηρίζει την εγκατάσταση Snaps από το Ubuntu Snappy Store.

ubuntu purple

Το Snappy φαίνεται να εισέρχεται αργά στο Ubuntu Desktop, και ξεκινώντας με το Ubuntu 16.10, θα είμαστε σε θέση να αγοράζουμε Snap apps από το Ubuntu Snappy Store δια μέσω του Ubuntu Software.

 

Έτσι διάφορες σημαντικές όπως το LibreOffice και το Mozilla θα μπορούν να εγκατασταθούν από προ σαν Snaps μέσα στα Live ISO.

Η Canonical φέρεται να αναπτύσσει επίσης μια μέθοδο αναβάθμισης διαφόρων πακέτων από τη μορφή του αρχείου .deb σε snap.

 

Για παράδειγμα, αν έχετε εγκαταστήσει το Ubuntu 16.04 LTS, με το LibreOffice σε .deb μορφή, και στη συνέχεια θέλετε να αναβαθμίσετε σε Ubuntu 16.10 ή Ubuntu 17.04, όπου το LibreOffice είναι σε μορφή snap, η μετάβαση θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή, χωρίς να χάσετε κάποια ρύθμιση. Τέλος, βασικές εφαρμογές όπως το Chromium, το LibreOffice, ή ο Firefox θα είναι διαθέσιμες μόνο σαν Snaps.

 

Ο Will Cooke της Canonical ανέφερε ότι το Unity 7 desktop αρχίζει να κλείνει τον κύκλο του, πράγμα που σημαίνει ότι θα αναβαθμίζεται με λιγότερα χαρακτηριστικά ή μόνο με ασφαλείας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι προγραμματιστές είναι πάνω στο Unity 8 desktop το οποίο θα γίνει το προεπιλεγμένο Unity κάπου μετά το Ubuntu 16.10 Yakkety Yak.

 

Κοιτάζοντας τη διαφάνεια που επισυνάπτεται πιο κάτω, η μετάβαση από το Unity 7 desktop σε Unity 8 θα γίνει κάποια στιγμή μεταξύ του Ubuntu 16.10 και του Ubuntu 17.04.

unity 8 snappy

Αυτή τη στιγμή, Unity 8 είναι διαθέσιμο στα repos του Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus σαν προεπισκόπηση της ς, αλλά χρειάζεται ακόμα πολλή .

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).