Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Wi-Fi Sense

To Wi-Fi Sense είναι μια νέα δυνατότητα που φέρνουν τα Windows 10 (εμφανίστηκε από τα Windows 8.1). Έχει σχεδιαστεί για να κάνει πιο άνετο και πιο ασφαλές ασύρματο δίκτυό σας.

Το νέο χαρακτηριστικό θα σας βοηθήσει να μοιράζεστε το ασύρματο δίκτυο σας χωρίς να χρειάζεται να δίνετε τον κωδικό πρόσβασής σας στους επισκέπτες, αν έχουν κάποιο Windows 10 PC, που είναι ρυθμισμένο να συνδέεται στα ασύρματα δίκτυα αυτόματα.Wi-Fi Sense

Πώς μπορείτε να μοιραστείτε το ασύρματο δίκτυό σας;

Κατ ‘αρχάς, ας ξεκινήσουμε με το πώς γίνεται κοινό ένα ασύρματο δίκτυο με το Wi-Fi Sense. Όλα ξεκινούν όταν συνδέεστε σε ένα ασύρματο δίκτυο για πρώτη φορά. Όταν σας ζητηθεί να εισάγετε το κλειδί ασφαλείας δικτύου, υπάρχει ένα κουτάκι από κάτω που λέει “Μοιραστείτε το δίκτυο με τις επαφές σας.”

Αν κάνετε τικ στο κουτάκι, ενεργοποιείτε το Wi-Fi Sense στο δίκτυο.

Wi-Fi Sense

Με ποιους μοιράζεστε το δίκτυο σας; Ποιες είναι οι επαφές σας;

Όταν η Microsoft αναφέρει “Μοιραστείτε το δίκτυο με τις επαφές σας.” εννοεί ότι το μοιράζεστε με τρεις ομάδες επαφών. Οι επαφές σας στο Outlook.com, τις επαφές σας Skype και τους φίλους σας στο Facebook.

Η Microsoft ενσωματώνει αυτόματα τις επαφές σας από το Outlook.com και το Skype, καθώς αξιοποιεί το Microsoft ID σας για να λάβει αυτές τις πληροφορίες.

Αν τώρα θέλετε να μοιραστείτε το δίκτυο σας και με τους φίλους σας στο Facebook, θα πρέπει να κάνετε opt-in και να δώσετε άδεια στο Wi-Fi Sense, να αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook και κατ επέκταση στην λίστα των φίλων σας..

Μόλις το ασύρματο δίκτυό σας γίνει κοινόχρηστο, θα είναι κοινό με όλες τις επαφές και φίλους σας σε κάθε μία από τις τρεις υπηρεσίες.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επιλεκτική διανομής του Wi-Fi ανά άτομο.  Τα καλά νέα είναι ότι ο κωδικός πρόσβασής σας δεν μοιράζεται με τις επαφές σας (σύμφωνα με την εταιρεία) και έτσι δεν μπορούν να τον δουν.

Έτσι αν με κάποιο τρόπο τυχαίνει να είναι στο σπίτι σας, οι υπολογιστές τους ή γενικότερα οι συσκευές τους συνδεθούν αυτόματα με το δίκτυο σας.

“Ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένο αρχείο σε ένα διακομιστή της Microsoft”

Πώς μπορώ να ελέγξω το Wi-Fi Sense;

Μπορείτε εύκολα να προσαρμόσετε τον τρόπο λειτουργίας του Wi-Fi Sense ή ακόμη και να το απενεργοποιήσετε αν θέλετε. Από το μενού Έναρξη κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις, Δίκτυο και Internet, και βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το Wi-Fi.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω στη διαχείριση των ρυθμίσεων Wi-Fi κοντά στο κάτω μέρος της λίστας των hotspot.

Wi-Fi Sense

Σε αυτήν την οθόνη μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη σύνδεση με τα δίκτυα που μοιράζεστε τις επαφές σας, ή να απενεργοποιήστε το Wi-Fi Sense εντελώς. Υπάρχει ακόμα και μια επιλογή για να προσαρμόσετε με ποιες ομάδες επαφών μοιράζεστε τα δίκτυα σας.

Wi-Fi Sense: Ανησυχείτε για την ασφάλεια;

Η Microsoft αναφέρει για το Wi-Fi Sense:
Η επιλογή κοινής χρήσης δικτύων Wi-Fi που προστατεύονται από κωδικό πρόσβασης με τις επαφές σας είναι αποκλειστικά δική σας. Δείτε εδώ μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε και να λάβετε υπόψη:
  • Ο Έλεγχος Wi-Fi έχει σχεδιαστεί ώστε να μην εμφανίζει τον κωδικό πρόσβασης δικτύου στις επαφές σας. Για τα δίκτυα στα οποία επιλέγετε να μοιραστείτε την πρόσβαση, ο κωδικός πρόσβασης αποστέλλεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης και αποθηκεύεται σε κρυπτογραφημένο αρχείο σε ένα διακομιστή της Microsoft ενώ, στη συνέχεια, αποστέλλεται μέσω σύνδεσης HTTPS στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο των επαφών σας, αν χρησιμοποιούν Έλεγχο Wi-Fi.

  • Εσείς έχετε τον έλεγχο και επιλέγετε σε ποια δίκτυα Wi-Fi θέλετε να μοιραστείτε την πρόσβαση. Όταν συνδέεστε για πρώτη φορά σε δίκτυο Wi-Fi που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης, εσείς επιλέγετε αν θέλετε να μοιραστείτε την πρόσβαση στο συγκεκριμένο δίκτυο με τις επαφές σας. Μπορείτε να μοιραστείτε μερικά δίκτυα, πολλά ή κανένα: Εσείς αποφασίζετε ποια δίκτυα θα μοιραστείτε. Μπορεί να έχετε περισσότερες επαφές σε ένα ή σε σχέση με κάποιο άλλο, επομένως, θα μπορούσατε να μοιραστείτε την πρόσβαση σε δίκτυα Wi-Fi με ένα κοινωνικό δίκτυο ή υπηρεσία και όχι με κάποιο άλλο, ώστε να καθορίσετε πόσα άτομα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση.

  • Ο Έλεγχος Wi-Fi παρέχει στις επαφές σας πρόσβαση στο Internet και έχει σχεδιαστεί ώστε να τις αποτρέψει από την πρόσβαση σε άλλους υπολογιστές, συσκευές ή στο οικιακό σας δίκτυο ή σε κάποιο άλλο δίκτυο που επιλέγετε να μοιραστείτε. Αν έχετε μια μικρή επιχείρηση και κάνετε κοινή χρήση αυτού του δικτύου, ο Έλεγχος Wi-Fi έχει σχεδιαστεί ώστε να αποτρέψει την πρόσβαση των επαφών σας σε τοποθεσίες intranet στο συγκεκριμένο δίκτυο.

  • Η κοινή χρήση δικτύων γίνεται μόνο με επαφές που χρησιμοποιούν Έλεγχο Wi-Fi σε υπολογιστή με Windows 10 ή τηλέφωνο με Windows 10 . Ο Έλεγχος Wi-Fi δεν λειτουργεί για άτομα που χρησιμοποιούν υπολογιστή ή τηλέφωνο με διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Αν οι επαφές σας απενεργοποιήσουν το στοιχείο Σύνδεση σε κοινόχρηστα δίκτυα με τις επαφές μου στην επιλογή Ρυθμίσεις > Δίκτυο και Internet > Wi-Fi > Διαχείριση ρυθμίσεων Wi-Fi στον υπολογιστή ή στην επιλογή Ρυθμίσεις > Δίκτυο και ασύρματη σύνδεση > Wi‑Fi > Έλεγχος Wi‑Fi στο τηλέφωνό τους με Windows 10, θα διακόψουν την κοινή χρήση των δικτύων τους και δεν θα μπορούν να συνδεθούν στα δίκτυα που μοιράζεστε.

  • Κάνετε κοινή χρήση με τις επαφές σας, αλλά όχι με τις δικές τους επαφές. Δεν γίνεται κοινή χρήση των δικτύων που μοιράζεστε με τις επαφές των επαφών σας. Αν οι επαφές σας θέλουν να μοιραστούν ένα από τα δίκτυά σας με τις επαφές τους, θα πρέπει να ξέρουν τον κωδικό πρόσβασής σας και να τον πληκτρολογήσουν, για να μοιραστούν το δίκτυο.

  • Δεν είναι δυνατή η κοινή χρήση εταιρικών δικτύων 802.1X. Αν συνδεθείτε σε ένα από αυτά τα εταιρικά δίκτυα στην εργασία σας ή κάπου αλλού, δεν θα γίνει κοινή χρήση των διαπιστευτηρίων αυτών των δικτύων με καμία επαφή σας.

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).