MIT: η κρέμα που εξαφανίζει τις ρυτίδες

Κάθε εταιρεία καλλυντικών στον πλανήτη έχει ένα προϊόν που ισχυρίζεται ότι μειώνει τις ρυτίδες και σβήνει τα σημάδια της ς. Όμως οι ερευνητές του MIT φέρεται να ανέπτυξαν μια νέα κρέμα lifting που δημιουργεί ένα επιπλέον αόρατο τεχνητό δέρμα εξαφανίζοντας τις ρυτίδες του χρήστη.second skin mit

Ερευνητές από το MIT και το ανέπτυξαν ένα υλικό, για μια ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που ονομάζεται Living Proof. Το λεγόμενο XPL (συντομογραφία για το διασυνδεδεμένη στρώση πολυμερούς) εφαρμόζεται με μία απλή διαδικασία δύο σταδίων και δημιουργεί μάλλον θαυμαστά αποτελέσματα.

Το πρώτο στρώμα αποτελείται από συστατικά πολυσιλοξανίου, ενώ το δεύτερο στρώμα είναι ένας καταλύτης λευκόχρυσου που αντιδράει με το πρώτο στρώμα και σχηματίσει ένα ισχυρό υλικό που μπορεί να αντέξει το πλύσιμο και άλλες φθορές, για έως και 24 ώρες.

Η έρευνα δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Nature Materials.

Οι εφαρμογές της ς που παρουσιάστηκε από το MIT, είναι πολλές. Εκτός του ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξαφάνιση των ρυτίδων, μπορεί επίσης να προστατέψει του δέρμα του χρήστη, ιδιαίτερα πάνω από πληγές. Επιπλέον, το υλικό μπορεί να μειώσει την απώλεια υγρασίας, αν και ο μέσος καταναλωτής, θα μπορούσε πιθανότατα να είναι πολύ ενθουσιασμένος μόνο γιατί με την χρήση της κρέμας φαίνεται αρκετά νεότερος.

Δείτε το βίντεο

 

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).