Έρχονται ξανά συσκευές Nokia στην αγορά

Η Microsoft ανακοίνωσε τη συμφωνία πώλησης των τηλεφωνικών επιχειρήσεων Nokia στην FIH Mobile, μια θυγατρική της Foxconn, και σε μια άλλη επιχείρηση που ονομάζεται HMD Global, για περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία, οι περίπου 4.500 εργαζόμενοι της εταιρείας θα “έχουν την ευκαιρία” να ενταχθούν στο προσωπικό της FIH Mobile, ή της HMD Global. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια είναι η HMD Global, αλλά ιδρύθηκε στη Φινλανδία το 2015. Στη Φινλανδία, αν θυμάστε, ιδρύθηκε και η Nοkia.Nokia

Το πολύ ενδιαφέρον όμως είναι ότι η Nokia (έχει επιβεβαιωθεί) σχεδιάζει να επανέλθει δυναμικά στην κινητών και συσκευών, σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω μιας “στρατηγικής συμφωνίας που καλύπτει τα δικαιώματα και τη χορήγηση αδειών πνευματικής ιδιοκτησίας.”

“Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου για το brand name της Nokia σε έναν τομέα όπου η Nokia παραμένει μεγάλο ,” δήλωσε ο Ramzi Haidamus, πρόεδρος της Nοkia Technologies.

«Αντί να επιστρέψει η Nοkia στον τομέα κατασκευής κινητών τηλεφώνων, η HMD σχεδιάζει να παράγει κινητά και tablets που μπορούν να αξιοποιηθούν για να αυξηθεί η αξία του brand name της Nοkia στις παγκόσμιες αγορές. Η με τις HMD και FIH θα μας επιτρέψει να συμμετάσχουμε σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο, μένοντας πιστοί στην αδειοδότηση του μοντέλου των επιχειρήσεων μας.”

Έτσι ένα σημαντικό εμπορικό σήμα η Nοkia μετά την πώληση των επιχειρήσεων κινητής τηλεφωνίας στη Microsoft, φαίνεται ότι η εταιρεία έχει την ευκαιρία να συνεχίσει με τις Nokia Networks, και τη Nokia Technologies, να διατηρήσει το εμπορικό σήμα ζωντανό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Να αναφέρουμε ότι αν και η Nοkia Technologies ήταν αρκετά ήσυχη μέχρι ανέπτυξε την virtual reality (VR) συσκευή Ozo, μια φωτογραφική μηχανή, και αγόρασε την εταιρεία Withings για 192 εκατομμύρια δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).