Ενημέρωση προσθέτει τηλεμετρία και στα Windows 7

Πολλοί χρήστες ανησυχούν για τις συλλογής ς και τα δεδομένα που συλλέγει η Microsoft με τα Windows 10. Ορισμένοι θεωρούν αυτά τα χαρακτηριστικά ως απόπειρα κατασκοπείας και βασίζονται σε αυτόν τον λόγο για να μην προχωρήσουν σε αναβάθμιση από τα Windows 7.

Microsoft spy windows

Μετά την κυκλοφορία των Windows 10, η Microsoft κυκλοφόρησε για τα Windows 7 και τα , οι οποίες αυξάνουν τα δεδομένα που συλλέγονται με την προσθήκη περισσότερων σημείων εισόδου Τηλεμετρίας σε αυτά τα λειτουργικά συστήματα. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ενημερωσεις για τα Windows 7 έρχονται επίσης με ενημερώσεις για την Τηλεμετρία.

Εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με την πρακτική να συλλέγονται και να αποστέλλονται οποιαδήποτε μορφής δεδομένων στη Microsoft, ανεξάρτητα από το τι ισχυρίζεται η εταιρεία για το τι ακριβώς συλλέγει και για ποιο σκοπό, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στις ενημερωμένες εκδόσεις για τα Windows 7 KB3068708, KB3075249 και KB3080149 υπάρχει αύξηση των δεδομένων συλλογής τηλεμετρίας.

Αν από τη άλλη αν δεν θέλετε να χάσετε τις υπόλοιπες αναβαθμίσεις που περιέχουν οι παραπάνω εκδόσεις, τότε η λύση είναι να τις εγκαταστήσετε και να απενεργοποιήσετε την επιλογή “Πρόγραμμα Βελτίωσης της Εμπειρίας των Πελατών” (Customer Experience Improvement Program – CEIP). Όταν είναι απενεργοποιημένη, αποτρέπει τη συλλογή και αποστολή των δεδομένων τηλεμετρίας στη Microsoft. Αυτό μπορεί να ελεγχθεί με τη χρήση του Sysinternals TCPView το οποίο με απενεργοποιημένη την CEIP δεν δείχνει κίνηση των Windows 7 προς τους διακομιστές της Microsoft.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να απενεργοποιήσετε εντελώς το Πρόγραμμα βελτίωσης της Εμπειρίας των Πελατών στα Windows 7.

1. Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου
2. Πηγαίνετε στο Πίνακας Ελέγχου \ Σύστημα και Ασφάλεια \ Κέντρο ενεργειών
3. Στα αριστερά, κάντε κλικ στην επιλογή Αλλαγή ρυθμίσεων Κέντρου ενεργειών.
1

4. Στην επόμενη σελίδα, μετακινηθείτε προς τα κάτω και κάντε κλικ στον σύνδεσμο Πρόγραμμα βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών.2

5. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου με την ερώτηση: Θέλετε να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα βελτίωσης της εμπειρίας των πελατών; Επιλέξτε την επιλογή Όχι, δεν θέλω να συμμετάσχω στο πρόγραμμα, όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση αλλαγών.
3

Επιπλέον, μπορείτε να απενεργοποιήσετε μερικές εργασίες στο χρονοδιάγραμμα εργασιών.
1. Πηγαίνετε στον Πίνακα Ελέγχου \ Σύστημα και Ασφάλεια \ Εργαλεία διαχείρισης \ Χρονοδιάγραμμα εργασιών.
4

2. Ανοίξτε τον ακόλουθο φάκελο Χρονοδιάγραμμα Εργασιών > Βιβλιοθήκη Χρονοδιαγράμματος Εργασιών > Microsoft > Windows >  Application Experience
5

3. Απενεργοποιήστε τις παρακάτω εργασίες:

  • AitAgent
  • ProgramDataUpdater

Απλά κάντε δεξί κλικ σε καθένα από αυτά και στο μενού επιλέξτε “Απενεργοποίηση”,  όπως φαίνεται παρακάτω.6

4. Τώρα, πηγαίνετε στον ακόλουθο φάκελο: Βιβλιοθήκη Χρονοδιαγράμματος Εργασιών > Microsoft > Windows > Customer Experience Improvement Program
7

5. Απενεργοποιήστε τις παρακάτω εργασίες:

  • Consolidator
  • KernelCeipTask
  • UsbCeip

8

Μετά από αυτό, η λειτουργία τηλεμετρίας δεν θα στείλει ξανά δεδομένα στη Microsoft.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).