Εγκαταστήστε plugins του Google Chrome στον Firefox

Το ίδρυμα αναπτύσσει αυτή τη στιγμή την εφαρμογή ς WebExtensions για τον Firefox. Η εφαρμογή θα κάνει τον browser συμβατό με πολλές από τις επεκτάσεις που διατίθενται για τον Google Chrome και άλλα συμβατά προγράμματα περιήγησης.

Το ίδρυμα σχεδιάζει να κυκλοφορήσει μια πρώτη σταθερή έκδοση του WebExtensions με τον Firefox 48 ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τις 2 Αυγούστου του 2016, αν τα πράγματα όλα πάνε καλά.chrome firefox

Έτσι με την προσ του WebExtensions οι χρήστες του Firefox θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν την πλειοψηφία των επεκτάσεων του Google Chrome.

Ας δούμε πώς γίνεται.

Σημείωση: Αν και μπορείτε να εγκαταστήσετε λίγο πολύ οποιαδήποτε επέκταση του Google Chrome στον Mozilla Firefοx 48 ή σε νεότερη έκδοση, θα παρατηρήσετε ότι δεν λειτουργούν αυτή τη στιγμή.

Ο κύριος λόγος είναι γιατί το WebExtensions είναι ακόμα ένα project σε εξέλιξη δεν είναι ολοκληρωθεί ακόμα.

Παρόλα αυτά ας προχωρήσουμε:

Εγκαταστήστε το Chrome Store FoxifiedChrome Store Foxified

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το Firefοx add-on: Chrome Store Foxified που τροφοδοτεί τη μετατροπής και εγκατάστασης στο .

Το add-on του Firefοx αντικαθιστά την κοινοποίηση “Get Google Chrome” στο Chrome Web Store, όταν το ανοίξετε με τον Firefοx με ένα κουμπί “Προσθήκη στον Firefοx” ή “Add to Firefοx”.

Εγκαταστήστε επεκτάσεις του Chrome στον Firefox

Επισκεφτείτε το Google Chrome Web Store και επιλέξτε την επέκταση που σας ενδιαφέρει. Πατήστε το κουμπί Προσθήκη στο Firefox.

Ανάλογα με το πώς έχετε ρυθμίσει το add-on του Firefox, η επέκταση του Chrome θα εγκατασταθεί αυτόματα ή χειροκίνητα.

Η επέκταση Chrome Store Foxified μπορεί να εγκαταστήσει την επέκταση του Chrome σαν ένα προσωρινό add-on του Firefox που έχει υπάρχει μόνο κατά τη της περιήγησης σας.

Είναι μια καλή λύση, αν θέλετε να δοκιμάσετε τη λειτουργικότητα των επεκτάσεων του Chrome “για να δείτε πως δουλεύουν στον Firefox.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο αυτό είναι μια καλή λύση είναι ότι μπορεί να τρέχει σε Firefοx add-on υπογραφή τα διαφορετικά.

Πως εξηγείται όλο το παραπάνω;

Το add-on του Firefοx κατεβάζει την επέκταση του Chrome και την μετατρέπει από CRX (μορφή επεκτάσεων της Google) σε XPI (format που χρησιμοποιεί το ίδρυμα Mozilla).

Επεξεργάζεται επίσης το αρχείο manifest.json της επέκτασης για  να είναι συμβατό με τον Firefοx, και το αποθηκεύει επεξεργασμένο αρχείο στην επιφάνεια εργασίας ή σε άλλη τοποθεσία της επιλογής σας (αν το αλλάξετε στις ρυθμίσεις).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση της επέκτασης και θα εμφανίσει μια προτροπή αν θέλετε να την εγκαταστήσει αυτόματα σαν προσωρινό add-on.

Μερικές επεκτάσεις του Chrome λειτουργούν χωρίς προβλήματα στον Firefοx, και άλλες δεν λειτουργούν καθόλου ή δεν λειτουργούν σωστά ακόμα.

Οι δοκιμές έγιναν με τη χρήση του Firefοx 49, η οποία είναι διαθέσιμη στο κανάλι Nightly. Φαίνεται πολύ πιθανό ότι η πλειοψηφία των επεκτάσεων του Google Chrome θα λειτουργούν και στον Mozilla Firefοx κάποια στιγμή.

Αυτό θα μπορούσε να δώσει στον Firefοx σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση με τον Chrome που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει add-ons του Firefοx καθώς δεν βασίζονται στο WebExtensions.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).