Ποια είναι η πιο δημοφιλή αγορά του Dark Web;

Μετά από μια εκτενή στις αγορές του Dark Web, η εταιρία υπηρεσιών ασφαλείας SurfWatch Labs αποκάλυψε σήμερα ότι το AlphaBay είναι η πιο δημοφιλής αγορά του Dark Web.

Η αγορά, εμφανίστηκε προς το τέλος του 2014, και κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην κορυφή της κατάταξης ξεπερνώντας πολλούς ανταγωνιστές της, που έκλεισαν εθελοντικά ή με μια “μικρή βοήθεια” από τις αρχές επιβολή του νόμου.deep web

Το AlphaBay απέκτησε το πρώτο κύμα πελατών τον Μάρτη του 2015, λίγους μόλις μήνες μετά το άνοιγμα της ιστος. Τότε, οι ιδιοκτήτες μιας άλλης αγοράς του Dark Web (της Evolution) αφού πήραν όλα τα Bitcoins από τους χρήστες που τα είχαν καταθέσει στους λογαριασμούς τους στο site, εξαφανίστηκαν.

Σε μια συνέντευξη στο DeepDotWeb, ο ιδρυτής της AlphaBay, alpha02, ανέφερε ότι η ιστοσελίδα του απέκτησε πάνω από 18.000 νέους χρήστες τις τρεις πρώτες ημέρες μετά την εξαφάνιση του Evolution.

Το ίδιο συνέβη και στο τέλος του Αυγούστου, όταν η Agora, μια άλλη διάσημη ιστοσελίδα-αγορά του Dark Web, αποφάσισε να κλείσει επικαλούμενη θέματα για την ασφάλεια των χρηστών της.

Η SurfWatch Labs, δήλωσε σήμερα ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2015, η AlphaBay έχει αποκτήσει ένα τεράστιο userbase που αποτελείται από 200.000 χρήστες, να είναι μια από τις δημοφιλέστερες αγορές του Dark Web.

Η ασφαλείας αναφέρει ότι μεταξύ Ιανουαρίου και Μαΐου του τρέχοντος έτους, τα συνολικά της AlphaBay αυξήθηκαν από 12.500 καταχωρήσεις σε 20.000.

Έτσι ακόμα και μετά την επανεμφάνιση της ναρκο-αγοράς Silk Road, το AlphaBay παραμείνει η κορυφαία αγορά στις προτιμήσεις αυτών που αναζητούν παράνομα προϊόντα στο Dark Web. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε παράνομο δεν μπορεί να κυκλοφορήσει στον ορατό ιστό: ναρκωτικά, όπλα, εργαλεία για , ή να ενοικιάσουν από hackers μέχρι και δολοφόνους.alphabay dark web

Η SurfWatch Labs ανέλυσε την ιστοσελίδα και δημιούργησε το παρακάτω διάγραμμα με τα πιο δημοφιλή προϊόντα που πωλήθηκαν στην AlphaBay τις τελευταίες 30 ημέρες. Όπως μπορείτε να δείτε, το πιο καυτό εμπόρευμα είναι κλεμμένα δεδομένα χρηστών.

Dark Web

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).