youtube

Η Google στέλνει εξώδικο σε ιστοσελίδα που επιτρέπει λήψη βίντεο από το YouTube

Οι δικηγ της Google έχουν στείλει εξώδικο προς την TubeNinja, μια ιστο που επιτρέπει την λήψη περιεχομένου στο YouTube με τη μορφή διαφόρων μορφών βίντεο ή αρχείων .

youtube

Σχεδόν οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν αυτού του είδους τις ιστοσελίδες και οι πιο πολλοί τις έχουν χρησιμοποιήσει για να κατεβάσουν περιεχόμενο από το YouTube, ακόμα και αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα στις χώρες τους.

Το TubeNinja είναι μόνο μία ακόμα ιστοσελίδα σε μια θάλασσα από παρόμοιες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους χρήστες να κάνουν copy-paste μια διεύθυνση URL και, στη συνέχεια, να αποθηκεύουν το αρχείο της αρεσκείας τους στον υπολογιστή τους, γεγονός που νομικά αποτελεί τη διάπραξη της κλοπής των πνευματικών δικαιωμάτων υλικού εάν το βίντεο δεν είναι υπό μια ειδική .

Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των αρχείων είναι μουσικά βίντεο, μπορείτε να φανταστείτε την πίεση που δέχεται η Google. Έτσι δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, η ομάδα της TubeNinja έλαβε μια επιστολή από νομική ομάδα του YοuTube, που τους ζητούσε να σταματήσουν όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το κατέβασμα αρχείων.

Η επιστολή ήταν πολύ συγκεκριμένη και ανέφερε ότι η ιστοσελίδα παραβίαζε τους όρους παροχής υπηρεσιών του YοuTube καθώς και των API αυτού. Και τόνιζε ότι η μη συμμόρφωση θα οδηγήσει αναμφίβολα σε μια νομική δράση.

Η απάντηση της TubeNinja σε όλα αυτά είναι δεν χρησιμοποιεί τα API του YouTube και ότι οι χρήστες φέρουν την πλήρη ευθύνη για τον τρόπο που χρησιμοποιούν την υπηρεσία. Επίσης αναφέρει ότι αν η Google όντως ενδιαφερόταν για την απαγόρευση κατεβάσματος βίντεο τότε θα έπρεπε να ξεκινήσει πρώτα με το Chrome Web Store, όπου πολλαπλές Chrome επεκτάσεις παρέχουν την ίδια υπηρεσία, ακριβώς κάτω από τη μύτη της Google.

Η μάχη της Google κατά των υπηρεσιών κατεβάσματος αρχείων από το YοuTube έχει προϊστορία με την να προσπαθεί ένα παρόμοιο κόλπο το 2012 κατά της Youtube-mp3.com, που όμως απέτυχε.

youtube

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).