Decentralized Web (Live) Σύνοδος κορυφής για ένα νέο διαδίκτυο

Decentralized Web: Παρά το γεγονός ότι το Διαδίκτυο έχει δημιουργήσει εκατομμύρια νέες ευκαιρίες στους ανθρώπους όλου του κόσμου και έφερε την ανθρώπινης γνώσης οποιονδήποτε υπάρχει σύνδεση, δημιούργησε επίσης και πολύ προβλήματα που όπως φαίνεται είναι αδύνατο να λυθούν.Decentralized Web

Ο Edward Snowden απέδειξε ότι κατά λάθος δημιουργήσαμε το μεγαλύτερο δίκτυο επιτήρησης του κόσμου με το διαδίκτυο,” δήλωσε ο Brewster Kahle, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος του Internet Archive.
Και δεν κάνει λάθος: οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν σε τι ακριβώς έχουν οι πολίτες τους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και πολλές φορές έχουμε συναντήσει λογοκρισία, σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τι σκέφτονται.

Ο Sir Tim Berners-Lee, ο οποίος εφηύρε το , πιστεύει ότι ο τρόπος που λειτουργεί σήμερα το διαδίκτυο “υπονομεύει πλήρως το πνεύμα δημιουργίας των ανθρώπων.”

Για το σκοπό αυτό, ο Berners-Lee, ο Brewster Kahle και άλλοι πρωτοπόροι του σύγχρονου Web κάνουν brainstorming ιδέες για ένα νέο είδος δικτύου πληροφοριών που δεν μπορεί ελέγχεται από κυβερνήσεις ή τροφοδοτείται από μεγαλοεταιρείες όπως το Amazon και την Google.

Μαζί με άλλους εμπειρογνώμονες όπως τον συν-δημιουργό του πρωτοκόλλου TCP/IP, κ.Vint Cerf, τον Mitchell Baker του Mozilla Project και τον ειδικό σύμβουλο Cory Doctorow του Electronic Frontier Foundation, θα συγκεντρωθούν στη σύνοδο κορυφής Decentralized Web που θα πραγματοποιηθεί στο San για να συζητήσουν πώς θα δημιουργήσουν και θα διατηρήσουν το νέο είδος Διαδικτύου.

Οι συμμετέχοντες και οι ομιλητές στο Decentralized Web θα συζητήσουν επίσης, για τη χρήση μεθόδων επαυξημένης κρυπτογράφησης για περισσότερη λογοδοσία από τις αρχές που θέλουν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα, καθώς και για τη μείωση της εξάρτησης των δημιουργών περιεχομένου και των εκδοτών από τα έσοδα από τις διαφημίσεις με την ανάπτυξη ασφαλών, άμεσων μεθόδων ς με cryptocurrency που θα βασίζεται σε συνδρομητές.

Αλλά ενώ είναι αρκετά παρήγορο να γνωρίζουμε ότι μεγάλα μυαλά ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα που επηρεάζουν κάθε χρήστη στο Web, είναι τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι όλοι αυτοί που βρήκαν τρόπο να χαλάσουν το διαδίκτυο μετατρέποντας το σε αυτό που είναι σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, θα καταστρέψουν και το επόμενο.

Η Σύνοδος Κορυφής Decentralized Web ξεκίνησε σήμερα 8 Ιουνίου και τελειώνει αύριο 9. Μπορείτε να το δείτε στο site της εκδήλωσης.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).