Nancy Pelosi: Ο Steve Jobs πήρε την ιδέα του iPhone από την κυβέρνηση

Ο oραματιστής Steve Jobs αναφέρεται συχνά και ως ο εφευρέτης του iPhone. Όμως η Nancy Pelosi, ηγέτης του House minority των ΗΠΑ, έχει μια εντελώς αντίθετη άποψη.

Η Nancy Pelosi εξήγησε στο Democratic National Convention Hearing (Πλατφόρμα Δημοκρατικής Ακρόασης Εθνικής Συνέλευσης) αυτής της εβδομάδας ότι ο Steve Jobs πήρε την ιδέα από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και στη συνέχεια σχεδίασε το iPhone. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας και ανάπτυξης πραγματοποιήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες.steve jobs

“Σε αυτό το smartphone, σχεδόν τα πάντα προήλθαν από ομοσπονδιακές επενδύσεις και έρευνα”, δήλωσε ενώ κρατούσε ένα iPhone στο χέρι της.

“Ο Steve Jobs είχε μια καλή ιδέα του σχεδιασμού του. Η Ομοσπονδιακή έρευνα όμως το επινόησε. ”

Σίγουρα, αυτή είναι μια πολύ αμφιλεγόμενη δήλωση που είναι πιθανό να ξεσηκώσει δριμύτατη από φίλους της Apple που πιστεύουν ότι ο Steve Jobs ήταν ο άνθρωπος πίσω από το iPhone, και ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ προσπαθεί να κλέψει το project του.

Αλλά αυτό που φαίνεται να προσπάθησε να αναφέρει η Pelosi είναι ότι ο Steve Jobs χρησιμοποίησε μερικά από τα των οποίων η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Βάζοντας τα μαζί κατάφερε να δημιουργήσει το iPhone. Είναι γνωστό το γεγονός ότι ορισμένες τεχνολογίες που γεννήθηκαν μετά από ομοσπονδιακή έρευνα χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς ή άλλους μάλλον περιορισμένους σκοπούς, πριν βγουν στην παραγωγή και τη δημόσια χρήση.

Και όμως, όπως επισημαίνει το CNET, η εκπρόσωπος Nancy Pelosi στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει τα πράγματα πιο σαφή προσθέτοντας ένα υπόβαθρο στην αρχική δήλωση.

“Ο αείμνηστος Steve Jobs και η ομάδα της Apple που έκανε το iPhone θα είναι οι πρώτοι που θα σας πουν ότι δεν εφηύραν πολλές από τις βασικές τεχνολογίες που σήμερα θεωρούμε δεδομένες.”

“Η Nancy Pelosi υπολογίζει τον Steve Jobs σαν φίλος της και η δήλωση δεν έγινε με έλλειψη σεβασμού για την κληρονομιά του, αλλά γιατί σε ένα σημείο είναι έγκυρη. Η Pelosi πιστεύει ότι ο Steve Jobs και οι συνάδελφοί του στην Apple, αξίζουν μεγάλης εκτίμησης για την των ομοσπονδιακών καινοτομώιν από το ράφι, την αναμόρφωσή τους, την εμπορευματοποίηση τους και την μετατροπή τους σε μια όμορφη συσκευή που άλλαξε τον κόσμο.”

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε τι θα αναφέρει ο CEO της Apple Tim Cook για τις τελευταίες δηλώσεις Pelosi, αν και το σίγουρο είναι ότι το Cupertino δεν θέλει να μπλεχτεί σε ένα άλλο σκάνδαλο εναντίον της κυβέρνησης των ΗΠΑ μετά την υπόθεση του San Bernardino.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).