Acer: διέρρευσαν ονόματα, κάρτες και τριψήφιοι κωδικοί ασφαλείας

Η Acer, μια ταϊβανέζικη πολυεθνική εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της για μια διαρροή δεδομένων από το ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Η εταιρεία αναφέρει ότι οι χρήστες που είχαν πρόσβαση στο site από 12 Μαΐου 2015, έως και 28 Απριλίου του 2016, μάλλον κινδυνεύουν καθώς στα συστήματά της είχαν μια μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση από τρίτους.acer

Η Acer δεν ανακοίνωσε πόσοι χρήστες είχαν επηρεαστεί από την εισβολή, αλλά αποκάλυψε ότι τα δεδομένα όπως ονόματα, διευθύνσεις, αριθμοί καρτών πληρωμής, ημερομηνία λήξης της ς και οι τριψήφιοι κωδικοί (CVV) ενδέχεται να έχουν υποκλαπεί.

Η εταιρεία ανέφερε ότι δεν συλλέγει αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης. Μετά από όλα τα παραπάνω όμως τι σημασία έχει…

Μετά από μια έρευνα από το προσωπικό τους και μια ομάδα εξωτερικών εμπειρογνωμόνων ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, η Αcer δήλωσε ότι δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει ότι ο εισβολέας απέκτησε πρόσβαση σε διαπιστευτήρια σύνδεσης των χρηστών της πλατφόρμας της.

Η Αcer τρέχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα Magento Enterprise, που το τελευταίο διάστημα ακούμε όλο και πιο συχνά για κενά στην ασφάλειά του.

Έτσι όπως επιβάλει η αμερικανική νομοθεσία, η ταϊβανέζικη εταιρεία άρχισε να ενημερώνει όλους τους πολίτες των ΗΠΑ, αλλά και τους πελάτες της από άλλες χώρες που μπορεί να έχουν επηρεαστεί από την υπο δεδομένων.

Παρακάτω υπάρχει ένα αντίγραφο της ειδοποίησης της εταιρείας που υποβλήθηκε στο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα στην Καλιφόρνια .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).