Η Microsoft διαγράφει εφαρμογές που δε έχουν ηλικιακό χαρακτηρισμό

Η στην προσπάθειά της να καλυτερεύσει τις παροχές του Windows Store πρόσθεσε στις εφαρμογές  τον “ηλικιακό χαρακτηρισμό”, για να γνωρίζετε αν μία είναι κατάλληλη για την ηλικία σας ή όχι.

store2 microsoft

Η τώρα προχωράει ένα βήμα παραπέρα, ενημερώνοντας τους προγραμματιστές ότι θα πρέπει οι εφαρμογές τους εντός των επομένων μηνών να διαθέτουν διαβάθμιση ηλικίας διαφορετικά θα αφαιρεθούν από το Store.

Η Microsoft θέλει να συμμορφωθεί με το International Age Rating Coalition και άρχισε την αποστολή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους προγραμματιστές των οποίων οι εφαρμογές δεν έχουν ηλικιακό χαρακτηρισμό, για να τους ενημερώσει με τις προθέσεις της.

store1

Η προθεσμία που δίνει η εταιρεία στους προγραμματιστές είναι έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016. Όπως εξηγεί το e-mail της Microsoft, οι προγραμματιστές πρέπει να συνδεθούν στο Dev Center και να απαντήσουν σε μερικές ερωτήσεις που βοηθούν τον προσδιορισμό της ηλικιακής διαβάθμισης για κάθε εφαρμογή. Ανάλογα με την απάντηση που παρέχουν σε ερωτήσεις όπως αν στην εφαρμογή περιλαμβάνεται βία ή ακατάλληλη , η εφαρμογή λαμβάνει μια βαθμολογία που συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που επιβάλλονται από διάφορους οργανισμούς, όπως ο Pan European Game Information (PEGI) στην Ευρώπη και ο Entertainment Software Rating Board (ΕΣΣΚ) στη Βόρεια Αμερική.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).