Hacked ο λογαριασμός στο Quora του CEO της Google Sundar Pichai

Ο Sundar Pichai δεν ξεκίνησε καλά την εβδομάδα του. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Google φαίνεται να χτυπήθηκε από μια ομάδα που ονομάζεται OurMine, η οποία φέρεται να παραβίασε και τους λογαριασμούς στο Twitter και στο του CEO του Facebook νωρίτερα αυτό το μήνα. Sundar Pichai

Έτσι οι hackers (τρία άτομα) παραβίασαν τον λογαριασμό του Sundar Pichai στο Quora, που ήταν συνδεδεμένος και με τον λογαριασμό του στο Twitter.
Η ομάδα OurMine αμέσως μετά το hack, άρχισε να δημοσιοποιεί την παραβίαση στους 508.000 followers του CEO της Google. Τα tweets έχουν πλέον διαγραφεί, αλλά υπάρχει ένα screenshot.

Η ομάδα OurMine στοχεύει μεγάλα στελέχη εταιρειών τεχνολογίας, όπως τον Daniel Ek της Spotify. Δεν είναι σαφές πώς καταφέρνουν να αποκτήσουν πρόσβαση στους λογαριασμούς, αλλά φαίνεται ότι δεν παραβιάζουν τα , παρά μόνο τους λογαριασμούς που στοχεύουν.

Η ομάδα ισχυρίζεται ότι χρησιμοποιεί διάφορα expliots για να υποκλέψει τους κωδικούς πρόσβασης από τα προγράμματα των θυμάτων τους.

Η OurMine φέρεται να αυτοαποκαλείται “εταιρεία ασφαλείας” και προσφέρει την υποστήριξή της σε όσους στοχεύει, για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Φυσικά δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για αποκτήσετε την εμπιστοσύνη των πελατών σας, αλλά η ομάδα OurMine φαίνεται να τον θεωρεί πολύ επιχειρηματικό.

Σε μια δήλωση που έκαναν στο TNW ανέφεραν:
“Κάνουμε δοκιμές ασφάλειας (sic), και δεν αλλάζουμε ποτέ τους κωδικούς τους. Το κάναμε επειδή δεν άλλοι hackers μπορούν να κάνουν το hack και να αλλάξουν τα πάντα.”

Η ομάδα σημείωσε επίσης ότι κατάφερε να παραβιάσει τον λογαριασμό του Sundar Pichai με ένα στην πλατφόρμα του Quora – ένα που ισχυρίζονται ότι έχουν αναφέρει στην εταιρεία, και δεν έχει ενδιαφερθεί.

Φυσικά, εάν χρησιμοποιείτε το Quora, αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας άμεσα και βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε τον ίδιο σε άλλες υπηρεσίες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).