ΗΠΑ: για την είσοδό σας δώστε το όνομα που χρησιμοποιείτε στα Social Media

Καλώς ήρθατε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορούμε να έχουμε το ψευδώνυμό σας στα Media παρακαλώ;
Αυτό μάλλον θα πρέπει να είναι το μέλλον στα δια σας προς τις ΗΠΑ. Για να περάσετε το Τελωνείο και γενικά τον έλεγχο συνόρων στο αεροδρόμιο πριν από την είσοδο σας στο έδαφος των ΗΠΑ θα πρέπει να δώσετε τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιείτε στα κοινωνικά δίκτυα (Social Media).spy Twitter Social Media

Ναι το ψευδώνυμό σας μπορεί σύντομα να είναι μέρος της διαδικασίας θεώρησης από υπηρεσίες των ΗΠΑ, όπως το U.S. Customs and Border Protection, καθώς μια νέα πρόταση στο Federal Register, προτείνει νέα μέτρα εισόδου στη χώρα, σύμφωνα με τα οποία οι ξένοι επισκέπτες θα πρέπει να δηλώνουν την online παρουσία τους.

Αυτή η νέα πρόταση υποβλήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) στο Federal Register για να ενημερώσει τα απαιτούμενα έγγραφα εισόδου με μια ερώτηση που θα ζητάει από τους ταξιδιώτες:

“Please enter information associated with your online presence — Provider/Platform — Social media identifier.”

“Παρακαλώ εισάγετε τα που σχετίζονται με την παρουσία σας στο διαδίκτυο – Πάροχος/Πλατφόρμα – Αναγνωριστικό Κοινωνικών δικτύων.”

Η πληροφορίες αυτές δεν θα είναι υποχρεωτικές, αλλά φυσικά, οι ξένοι ταξιδιώτες που αρνούνται να αποκαλύψουν την online παρουσία τους μπορεί να υποβάλλονται σε επιπλέον έλεγχο.

Σύμφωνα με το DHS, οι νέες πληροφορίες που ζητούνται θα προσθέσουν ένα νέο επίπεδο ελέγχου σε πιθανούς ξένους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν ήδη φωτογραφηθεί, υπάρχουν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα, έχουν περάσει συνεύντευξη και πρόσωπο με πρόσωπο, μαζί με πολυάριθμους ελέγχους από τη βάση δεδομένων.

“Η των social media θα ενισχύσει την υπάρχουσα διαδικασία διερεύνησης και να παρέχει στο DHS μεγαλύτερη σαφήνεια και διαφάνεια για πιθανή παράξενες δραστηριότητες και διασυνδέσεις, παρέχοντας ένα επιπλέον σετ εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιούν οι αναλυτές και οι ερευνητές για την καλύτερη ανάλυση και διερεύνηση μιας υπόθεσης”, αναφέρει η πρόταση.

Το νέο πεδίο θα προστεθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα άδειας ταξιδίου (Electronic System for Travel Authorisation ή ESTA) και το έντυπο I-94 που χρησιμοποιείται για να κοινοποιεί στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών την άφιξη κάποιου επισκέπτη αλλά και την αναχώρηση από τη χώρα.

Το US Customs and Border Protection επιδιώκει να έχει παρατηρήσεις για τη νέα πρόταση μέχρι τις 22 Αυγούστου. Έτσι, το κοινό έχει 60 ημέρες για να διαμαρτυρηθεί στην Washington, πριν από την επικύρωση της πρότασης.

federalregister.gov

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).