Microsoft: έρχεται patch που σταματάει τις επιθετικές αναβαθμίσεις σε Windows 10

Η προσφορά δωρεάν ς σε Windows 10 πλησιάζει στο τέλος της τον επόμενο μήνα, και η Microsoft φαίνεται να αποφάσισε τελικά να σταματήσει να εξαναγκάζει τους χρήστες του και 8.1 να εγκαταστήσουν το νέο λειτουργικό σύστημα.windows 10 update

Μια ενημερωμένη έκδοση για συστήματα με Windows 7 και 8.1 που θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα τροποποιήσει τη συμπεριφορά του κουμπιού “Χ” στο παράθυρο αναβάθμισης σε Windows 10.

Προς το παρόν, κάνοντας στο X που υπάρχει στο πλαίσιο που εμφανίζει ότι έχει προγραμματιστεί αναβάθμιση σε Windows 10 δεν αλλάζει κάτι, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες δεν επιβεβαιώνουν ότι συμφωνούν με την αναβάθμιση.

Η Lisa Gurry, ανώτερη διευθύντρια του τμήματος για τα Windows της Microsoft, δήλωσε ότι η θέλει να κάνει τη διαδικασία της αναβάθμισης όσο το δυνατόν ομαλότερη, και η ενημέρωση θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα για όλα τα συστήματα.

“Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το θέμα,” αναφέρει. “Δουλεύουμε σκληρά για να παραδώσουμε Windows που θα αγαπήσουν όλοι πραγματικά.”

Η Microsoft έχει κατηγορηθεί συχνά για την χρήση πολύ πιεστικών μέτρων για την αναβάθμιση σε Windows 10, και πολλοί πελάτες παραπονέθηκαν ότι οι υπολογιστές τους κατέληξαν να τρέχουν το νέο λειτουργικό σύστημα χωρίς να ήθελαν να το εγκαταστήσουν.

Πάντως η σημερινή δήλωση δεν φαίνεται να είναι τυχαία. Χθες αναφέραμε ότι η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει 10.000 δολάρια σε μια γυναίκα που μήνυσε τη Microsoft όταν ο υπολογιστής της επιχείρησής της αναβαθμίστηκε αυτόματα σε Windows 10 και άρχισε να αντιμετωπίζει απόδοσης, κάτι που επηρέασε τη δουλειά της.

Ενώ δεν υπάρχει καμία ότι η απόφαση κατά της Microsoft είναι η αιτία του επερχόμενου patch που θα σταματήσει τις επιθετικές αναβαθμίσεις σε Windows 10, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Φανταστείτε να αρχίσουν όλοι τις μηνύσεις (χρησιμοποιώντας την δεδικασμένη καταδικαστική υπόθεση) εναντίον της εταιρείας.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).