Hoax: Επειδή κάθε αναγνώστης παίρνει την πληροφορία που του αξίζει

Hoax; Πως μια αληθινή είδηση μπορεί να γίνει hoax ή αλλιώς ; Σήμερα σε όλες σχεδόν τις μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες υπάρχει σαν κύριο θέμα ο τίγρης ή ο γάτος της Κρήτης. Ας δούμε λίγο τις που διαδίδονται…wild tiger

Η είδηση ξεκίνησε από το cretapost.gr και αναφέρει:

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους περιοχής της Σητείας ένα αιλουροειδές, το οποίο έκανε εμφάνιση του και εντοπίστηκε να κινείται κυρίως κατά τις βραδινές ώρες.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, που έτυχε να το δουν από μακριά, μοιάζει με κρητικό αγριόγατο και έχει μήκος περίπου ενός μέτρου.

Μετά τις μαρτυρίες αυτές άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος μαζί με κατοίκους της περιοχής έχουν επιδοθεί τις τελευταίες ώρες στο κυνήγι… του άγριου ζώου, που έχει προκαλέσει τον τρόμο στο πέρασμα του.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι κάτοικοι έχουν τρομοκρατηθεί και μόνο στην ιδέα ότι ένα άγριο ζώο κυκλοφορεί ανάμεσα τους, φοβούμενοι να πάνε ακόμη και στα χωράφια τους.

Αμέσως μετά άρχισε το copy paste. Όμως δεν είναι πιστό copy paste καθώς όπως διαπιστώσαμε υπάρχουν και οι “σάλτσες.”  Ο όρος hoax πάει στις σάλτσες φυσικά:

Το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα εκτός από το άρθρο πρόσθεσε και ένα αλλά και μια που δείχνει κάτι πολύ διαφορετικό από το ζώο που περιγράφει:

gatos HoaxΑς δούμε λοιπόν το σπάνιο βίντεο που έχει καταγράψει στο παρελθόν έναν κρητικό αγριόγατο που σύμφωνα με τις μαρτυρίες μοιάζει στο αιλουροειδές της Σητείας.

Το παρακάτω βίντεο εμφανίστηκε στο YouTube το 2013 και αναφέρεται σε ένα Pallas cat ή Otocolobus manul και το περιβάλλον που έχει τραβηχτεί το βίντεο είναι από ζωολογικό κήπο. Το Pallas cat ζει στα βουνά της κεντρικής Ασίας, καμία σχέση με την Κρήτη…

Το βίντεο όμως άρεσε σε ένα Έλληνα “φυσιολάτρη” το κατέβασε άλλαξε τον τίτλο και το ξανά-ανέβασε στο YouTube με τίτλο:

Σπάνιο βίντεο του Κρητικού αγριόκατου

Μετά ήρθε το Πρώτο Θέμα… κατά το μετά ήρθαν οι μέλισσες…

Tip: Διαβάστε τα που υπάρχουν στο βίντεο

Αν όμως θέλετε να δείτε τον πραγματικό φουρόγατο από φωτογραφία που υπάρχει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης δείτε την παρακάτω εικόνα:

cat HoaxΠριν ολοκληρώσουμε το άρθρο θα ήθελα να προσθέσω και ένα full screenshot από το πρώτο θέμα έτσι για να υπάρχουν αποδείξεις του τι μας σερβίρουν και διαβάζουμε..

thema

και ολόκληρη η δημοσίευση

Screenshot from 2016-07-02 21-06-37

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).