Θα φοράγατε κάποιο προϊόν φτιαγμένο από το DNA σας;

Πως θα σας φαινόταν να φοράγατε ένα κόμψο δερνο παλτό φτιαγμένο από το DNA σας; Ή να κρατάτε μία δερμάτινη τσάντα που δεν μπορεί κάποιος άλλος να ισχυριστεί ότι είναι δική του?

human_leather DNA

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον ίσως όλα αυτά να γίνουν πραγματικότητα. Η ιδέα αυτή παρουσιάστηκε από ένα σχεδιαστή μόδας στο συνέδριο Biofabricate που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη και που είχε σαν θέμα τις νέες εξελίξεις στα οργανικά υλικά.

H σχεδιαστής μόδας Tina Gorjanc, υπεύθυνη για το project Pure Human, φαντάζεται ένα εγγύς μέλλον όπου η βιοτεχνολογία θα διεισδύσει στην αγορά ειδών πολυτελείας, και προειδοποιεί για τα νομοθετικά κενά που προστατεύουν την ανθρώπινη γενετική πληροφορία.

Η Gorjanc παρουσίασε εφέτος το πρώτο έργο της στον τομέα αυτό, και ανάφερε ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει δερμάτινα τα με συνθετικό ανθρώπινο δέρμα που θα “μεγαλώσει” από το DNA του διάσημου σχεδιαστή μόδας McQueen. Αν και η Gorjanc δεν έχει προχωρήσει ακόμα στο βήμα αυτό αφού οι δημιουργίες της είναι από δέρμα χοίρου ειδικά βαμμένου και κατεργασμένου που να μοιάζουν με ανθρώπινο, έχει ήδη καταθέσει αίτημα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο που αφορά την όλη διαδικασία .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).