Ο κωδικός 123456 έχασε τα πρωτεία. Σε ποια εταιρεία κινδυνεύετε περισσότερο;

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι χρήστες του Διαδικτύου αφήνουν πίσω τους πλέον τον κωδικό “123456” αλλά συνεχίζουν να χρησιμοποιούν εύκολες λέξεις σαν ς πρόσβασης.

Η CBT Nuggets ανέλυσε δεδομένα από 50.000 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κωδικών πρόσβασης που διέρρευσαν και ανακάλυψε ότι οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λέξεις σαν κωδικοί πρόσβασης είναι οι: “love,” “star,” “rock,” “miss,” “hell,” “Mike,” “John,” “girl,” και “angel.”

“Οι άνδρες ήταν ελαφρώς πιο επιρρεπείς στο , με βάση τις μας. Και έχει ενδιαφέρον, ότι άτομα ηλικίας από 25 έως 34 ετών ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να γίνουν hacked από οποιαδήποτε άλλη ηλικία. “κωδικός

Τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο σαν κωδικοί πρόσβασης “Michael” ή “Mike,” “Chris” ή “Christopher,” “John” ή “,” “Dave” και “David”, και “Math” ή “Matthew.”

Η μελέτη δείχνει ότι το 42% των ατόμων που οι λογαριασμοί τους παραβιάστηκαν χρησιμοποιούσαν ονόματα χρήστη σαν κωδικούς πρόσβασης.

Ποια εταιρεία όμως συνεχίζει να κρατά τα πρωτεία με τους περισσότερους hacked accounts;

Η CBT Nuggets αναφέρει ότι οι λογαριασμοί της Yahoo είναι πολύ πιο πιθανό να εκτεθούν. Ακολουθεί το Hotmail (που σήμερα ονομάζεται Outlook) και το Gmail. Η Yahoo πάντως οδηγεί την λίστα με 47.95 τοις εκατό περισσότερες πιθανότητες να παραβιαστεί ο λογαριασμός σας.κωδικό

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την προστασία του λογαριασμού σας:

Ένας κωδικός πρόσβασης που δεν μπορούν να μαντέψουν οι , μαζί με την χρήση ελέγχου ταυτότητας παραγόντων. Φυσικά η χρήση κάποιου αξιόπιστου password manager θα σας βοηθήσει αν δεν θυμόσαστε περίπλοκους κωδικούς. Προτιμήστε κάποιον offline password manager (KeePass: δωρεάν και αξιόπιστος), καθώς προσφέρει περισσότερη ασφάλεια.

cbtnuggets.com

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).