RansomFree: Δωρεάν προστασία από ransomware

Το RansomFree είναι ένα νέο για το σύστημα της Microsoft που θα σας βοηθήσει να προστατέψετε τον υπολογιστή σας από επιθέσεις ransomware.

Το είναι πλήρως συμβατό με πλατφόρμες 32-bit και 64-bit εκδόσεις των Windows 7, 8, 8.1 και 10.

Η προστασία που προσθέτει στο σύστημα είναι ενδιαφέρουσα, καθώς δημιουργεί μια σειρά από αρχεία στο σύστημα που παρακολουθούν κάθε αλλαγές.ransomfree

Αυτά τα αρχεία χρησιμοποιούν χαρακτήρες που τους τοποθετούν στην κορυφή της δομής του φακέλου. Η ιδέα είναι ότι τα ransomware προσβάλουν τα αρχεία χρησιμοποιώντας την ίδια δομή, μετά από από την .

Η εφαρμογή Ransomfree τοποθετεί δημοφιλείς μορφές , docx, doc, SQL, xls και ούτω καθεξής σε φακέλους που συχνά αποτελούν στόχο επιθέσεων ransomware.

Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης Cybereason η εφαρμογή μπορεί να σας προστατέψει από 40 στελέχη ransomware. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τα: Locky, Cryptowall, TeslaCrypt, Jigsaw και Cerber.

Οι κακόβουλες προσδιορίζονται από τα (γνωστά) πρότυπα συμπεριφοράς τους. Η διαδικασία του Ransomfree τρέχει στο παρασκήνιο, και παρακολουθεί τους φακέλους του συστήματός σας τυχών αλλαγές. Η εφαρμογή θα μπλοκάρει κάθε διαδικασία που τροποποιεί τους φακέλους ή τα αρχεία που παρακολουθεί.

Έτσι, στη θεωρία τουλάχιστον μπορεί να εμποδίσει τα ransomware να μολύνουν “πραγματικά” του συστήματός σας, με την χρήση honeypots. Αυτό φυσικά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πως λειτουργεί το ransomware. Να αναφέρουμε ότι οι προγραμματιστές των κακόβουλων εφαρμογών μπορούν κάλλιστα να αλλάξουν την συμπεριφορά των ransomware, συνεχίζοντας το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι…

Δείτε το παρουσίασης της εφαρμογής:

https://www.youtube.com/watch?v=nr1w2mrOpto

Κατεβάστε την εφαρμογή

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).