Το Windows 10 Cloud είναι ransomware

Το νέο Windows 10 Cloud αν και έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από τη Microsoft. Φυσικά έχουν ξεκινήσει ήδη αναλύσεις και παράπονα από χρήστες που το έχουν εγκαταστήσει και αναφέρουν ότι πρόκειται για άλλη μια έκδοση του αποτυχημένου Windows RT.

Ο διευθύνων σύμβουλος και συν-ιδρυτής της Epic μάλιστα κ. Tim Sweeney έχει πάει ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας δημόσια στο Twitter ότι το Windows 10 Cloud είναι “ransomware”, μια μορφή κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει τα αρχεία των υπολογιστών ζητώντας λύτρα για την αποκατάσταση της πρόσβασης.Windows 10 Cloud

Τα Windows 10 Cloud είναι ransomware: Κλειδώνει το λογισμικό των Windows που αγοράσατε και προσπαθεί να σας κάνει να πληρώσετε για να το ξεκλειδώσετε με μια αναβάθμιση σε Windows Pro“, ανέφερε σε ένα tweet με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου.
“Ο Firefox έχει μπλοκαριστεί. Ο Google Chrome έχει μπλοκαριστεί. Η αναζήτηση της Google έχει μπλοκαριστεί ως επιλογή αναζήτησης web . Τα OpenGL, Vulcan, OpenVR, Oculus VR έχουν μπλοκαριστεί” αναφέρει.

“Η Microsoft έχει κάνει μια τεράστια κίνηση ενάντια σε όλο το οικοσύστημα του PC: @Adobe, @Autodesk, #Valve, @EA, @, @google, @Mozilla. Όλα έχουν μπλοκαριστεί. Τα Windows Cloud θα κλέψουν τη βιβλιοθήκη των παιχνιδιών του Steam για PC και θα σας ζητήσουν λύτρα για να σας τη δώσουν πίσω. ”

Είναι αλήθεια;

Το Windows 10 Cloud φαίνεται να είναι μια έκδοση λειτουργικού συστήματος των Windows 10 που εστιάζει αποκλειστικά στο Windows App Store, ακριβώς όπως έκαναν και τα Windows RT που κυκλοφόρησαν το 2012 με το Surface RT.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι το επερχόμενο Windows 10 Cloud θα προσφέρεται στους OEMs εντελώς για να το εγκαταστήσουν στις τους, και αυτό θα συμβάλλει στη μείωση των τιμών. Η Microsoft αναμένεται φυσικά να προσφέρει μια ενσωματωμένη δυνατότητα αναβάθμισης που θα επιτρέπει στους χρήστες του Windows 10 Cloud να αναβαθμίσουν σε Windows 10 Pro, και να έχουν έτσι την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές Win32.

Αυτό είναι λίγο πολύ αυτό που επικρίνει ο κ. Sweeney, υποστηρίζοντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να πληρώνουν για την αναβάθμιση, αποκαλώντας το Windows 10 Cloud “ransomware.”

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν είναι ransomware, αλλά ένας τρόπος προσφοράς φθηνότερων Windows στην αγορά εφόσον είστε ευχαριστημένοι με τις εφαρμογές που διανέμονται μόνο μέσα από το Windows Store. O CEO της Epic φαίνεται να επικρίνει την επιθετική προώθηση της Microsoft για τα Universal Windows Apps, υποστηρίζοντας ότι η προσπαθεί στην πραγματικότητα να καταστρέψει το οικοσύστημα του Win32 αναγκάζοντας τους χρήστες να στραφούν εξ ολοκλήρου στο Windows Store.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).