Western Digital HGST Ultrastar He12 με χωρητικότητα 12TB

Η Western Digital φαίνεται ότι κράτησε την υπόσχεση που έκανε στα τέλη του περασμένου έτους: ένας δίσκος στα 12TB.

Ο νέος δίσκος κυκλοφορεί κάτω από το σήμα HGST της Western Digital, το οποίο είναι περισσότερο προσανατολισμένο σε επιχειρήσει.Ο σκληρός ονομάζεται HGST Ultrastar He12, και είναι ένα από τα drives της εταιρείας που περιέχουν ήλιο. Western Digital

Ο τελευταίος δίσκος αυτής της σειράς αυτής είχε χωρητικότητα 10TB και ο επόμενος που θα κατασκευαστεί θα διαθέτει 14TB αποθηκευτικό χώρο.

Η των 12TB διαθέτει οκτώ plates με μέση πυκνότητα δεδομένων 864Gbits/τετραγωνική ίντσα. Γυρίζουν με 7200RPM και έρχεται σε εκδόσεις SATA και SAS (που χρησιμοποιούνται κυρίως σε servers).

Να αναφέρουμε και πάλι ότι η σειρά HGST επικεντρώνεται σε επιχειρηματικά προϊόντα και ότι οι εκδόσεις SAS έχουν ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων 12Gbps, διπλάσια από αυτή των SATA3.

Όσο για το ήλιο, μπορεί να ακούγεται σαν ένα τέχνασμα marketing, αλλά πραγματικά κάνει την διαφορά όταν έχετε τόσα πολλά κινούμενα μέρη σε ένα σκληρό δίσκο.

Σύμφωνα με το Western Digital, η χαμηλότερη πυκνότητα που έχει το ήλιο (το ένα έβδομο της πυκνότητας του αέρα) μειώνει την τριβή και τις δονήσεις. Αυτό καθιστά δυνατή μια σχεδίαση υψηλής πυκνότητας, με οκτώ plates.
Από τεχνική άποψη, το ήλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να χρησιμοποιηθούν λιγότερα plates που γυρίζουν με υψηλότερες ταχύτητες, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν ανταγωνιστικό για τους SSD.

Ο σκληρός των 12TB HGST Ultrastar He12 συμπεριλαμβάνει υποστήριξη για Instant Secure Erase (ISE) και Self-Encrypting Drive (SED) και έρχεται με πενταετή εγγύηση. Η εταιρεία αναφέρει ότι το ετήσιο ποσοστό αποτυχίας είναι μόνο 0,35 τοις εκατό, οπότε είναι μάλλον απίθανο να χρησιμοποιήσετε την εγγύηση.

Η WD δεν έχει δώσει κάποια ημερομηνία για την κυκλοφορία του σκληρού δίσκου, αλλά επιβεβαιώνει ότι οι νέοι δίσκοι των 12TB κατευθύνονται προς τους διανομείς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για την τιμή, αλλά μπορούμε να αναφέρουμε ότι οι σκληροί των 10TB κυκλοφορούν στην λιανική για 500 δολάρια.

Δείτε το

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).