Η Microsoft ανακοίνωσε επίσημα το Windows 10 S

Όπως αναμενόταν, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μια νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος που ονομάζει “Windows 10 S” και απευθύνεται ειδικά σε σχολεία και περιορίζεται στις που υπάρχουν στο Windows Store.

Τη νέα έκδοση των Windows την είχαμε ακούσει σαν Windows 10 Cloud όταν ήταν ακόμα στη διαδικασία ανάπτυξης.

Το Windows 10 S μπορεί να τρέχει μόνο εφαρμογές που ανεβαίνουν στο Windows Store και η Microsoft αναφέρει (ανά-πλαισιώνοντας θετικά) ότι ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας, γιατί τα πάντα θα είναι πλήρως ασφαλή καθώς θα επαληθεύονται από την ίδια την .Windows 10 S

Το Windows 10 S είναι εύκολο να εγκατασταθεί και να διαχειριστεί, όπως ανέφερε ο Terry Myerson της Microsoft, εξηγώντας ότι οι εκπαιδευτικοί ή οι πληροφορικάριοι θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ειδικά εργαλεία για να ρυθμίσουν γρήγορα τις και να τις προετοιμάσουν για τάξεις τους.

Οι συσκευές που θα τρέχουν Windοws 10 S θα είναι διαθέσιμες από 189 δολάρια και θα έρθουν με μία δωρεάν συνδρομή στο Minecraft Edition. Επιπλέον, το λειτουργικό Windows 10 S θα διατίθενται δωρεάν σε όλα τα σχολεία που χρησιμοποιούν Windows 10 Pro στους υπολογιστές τους.

Όμως κάθε φορά που οι χρήστες θα επιχειρούν να εκκινήσουν ένα λογισμικό της πλατφόρμας Win32 σε μια συσκευή με Windοws 10 S, θα εμφανίζονται με μια ειδοποίηση που θα αναφέρει ότι επιτρέπονται μόνο εφαρμογές από το Windows Store.

Σύμφωνα με την Microsoft υπάρχουν λύσεις για κάθε εφαρμογή στο Store, και δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη τα Windows 10 S θα μπορούν να αναβαθμιστούν σε Windows 10 Pro απευθείας από το Windows Store, προφανώς πληρώνοντας μια άδεια χρήσης.

Το λειτουργικό Windοws 10 S θα κυκλοφορήσει αυτό αυτό το καλοκαίρι,”εγκαίρως για τη νέα σχολική χρονιά”, εξήγησε ο Myerson, και ανέφερε ότι η Acer, η ASUS, η Dell, η Fujitsu, η HP, η Samsung και η Toshiba θα είναι μερικές από τις εταιρείες που θα εγκαταστήσουν το OS στις επερχόμενες συσκευές τους.

Μένει να δούμε πόσο επιτυχημένη είναι αυτή η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος που ανέπτυξε η Microsoft για να χτυπήσει τα Chromebooks.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).