ΗΠΑ: ετοιμάζεται απαγόρευση Laptop στις καμπίνες πτήσεων

Η Αμερική είναι έτοιμη να απαγορεύσει την μεταφορά φορητών υπολογιστών (Laptop) στις πτήσεις προς τις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της Homeland .

Χθες, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας ανέφεραν στην The Daily Beast ότι οι ΗΠΑ θα απαιτήσουν για όλους τους φορητούς υπολογιστές (Laptop) και άλλες παρόμοιες συσκευές (notebooks κλπ) να ασφαλίζονται σε ελεγμένες αποσκευές και να τοποθετούνται στο χώρο αποσκευών, στις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Laptop

Η απαγόρευση μπορεί να ανακοινωθεί σήμερα Πέμπτη. Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν επιβεβαίωσαν το δημοσίευμα, αλλά ανέφεραν: “Είναι υπό εξέταση.”

Τον Μάρτιο, οι φορητοί υπολογιστές απαγορεύτηκαν σε πτήσεις από 10 αεροδρόμια σε οκτώ χώρες της Μέσης Ανατολής προς τις ΗΠΑ, αφού οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι είχαν αποδείξεις για το ότι οι τρομοκράτες ανατινάξουν αεροσκάφη χρησιμοποιώντας φορητούς υπολογιστές με εκρηκτικά.

Εάν βέβαια ισχύσει η απαγόρευση θα είναι ένα καταστροφικό πλήγμα για τις αεροπορικές . Εκτός του ότι οι επιβάτες της οικονομικής θέσης δεν θα είναι καθόλου ευχαριστημένοι, υπάρχουν και οι επιβάτες της πρώτης θέσης που πληρώνουν γιατί χρειάζονται για να βρουν ένα κομψό κάθισμα σε μια αεροπορική εταιρεία για να μπορούν να εργαστούν κατά την πτήση. Οι αεροπορικές εταιρείες προωθούν ακριβώς αυτό και έχουν εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Όμως εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι αν οι βόμβες μπορούν να ενσωματωθούν σε φορητούς υπολογιστές, τότε ακόμα και η τοποθέτησή τους στον χώρο αποσκευών θα ήταν πολύ επικίνδυνη…

Έτσι ενώ περιμένουμε την τελική απόφαση για την απαγόρευση, φαίνεται ότι οι ΗΠΑ κοιτάζοντας την ετοιμάζονται να μας κάνουν την ζωή πολύ πιο δύσκολη…
“Δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για την επέκταση του περιορισμού των μεγάλων ηλεκτρονικών συσκευών στις καμπίνες των αεροσκαφών, ωστόσο, εξετάζεται”, δήλωσε στο αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

“Το DHS συνεχίζει να αξιολογεί το περιβάλλον της απειλής και θα κάνει αλλαγές όταν είναι απαραίτητο για να κρατήσει τους ταξιδιώτες ασφαλείς στον αέρα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).