H Microsoft επιδιορθώνει κενό στην ασφάλεια του Windows Defender

Ενημερώστε άμεσα το Windows Defender: Η Microsoft κυκλοφόρησε μια σιωπηρή ενημέρωση για μια που επέτρεπε απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα στον μηχανισμό προστασίας υ λογισμικού (Malware Protection Engine) που χρησιμεύει το λογισμικό ασφαλείας των Windows, Windows Defender που είναι διαθέσιμο από προεπιλογή στα Windows 10.

Ανακαλύφθηκε στις 12 Μαΐου από τον γνωστό ερευνητή ασφαλείας του Google Project Zero, Tavis Ormandy. Το ελάττωμα υπήρχε στον εξομοιωτή MsMpEng x86, και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από εισβολείς με κάποιο πειραγμένο εκτελέσιμο αρχείο, κυρίως επειδή δεν ήταν sandboxed.Windows Defender

“Το MsMpEng περιλαμβάνει έναν εξομοιωτή πλήρους συστήματος x86 που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση οποιωνδήποτε μη αξιόπιστων που μοιάζουν με εκτελέσιμα αρχεία PE. Ο εξομοιωτής εκτελείται σαν NT AUTHORITY\SYSTEM και δεν είναι sandboxed. Αναζητώντας τη λίστα των API win32 που υποστηρίζει ο εξομοιωτής, παρατήρησα το ntdll!NtControlChannel, μια ρουτίνα που μοιάζει με ioctl και επιτρέπει στον εξομοιωμένο κώδικα να ελέγχει τον εξομοιωτή” εξηγεί ο ειδικός ασφαλείας.

“Η εντολή 0x0C σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα RegularExpressions που ελέγχεται από κάποιον επιτιθέμενο σε Microsoft GRETA (μια βιβλιοθήκη που εγκαταλείφθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 2000) …Η εντολή 0x12 σας επιτρέπει να φορτώσετε πρόσθετο μικροκώδικα που μπορεί να αντικαταστήσει τα opcodes … Διάφορες εντολές σας επιτρέπουν να αλλάξετε τις παραμέτρους εκτέλεσης Και να διαβάσετε τα χαρακτηριστικά σάρωσης και τα μετα του UFS. Αυτό μοιάζει τουλάχιστον με διαρροή απορρήτου, καθώς ο επιτιθέμενος μπορεί να αναζητήσει τα ερευνητικά χαρακτηριστικά που ορίσατε και στη συνέχεια να τα ανακτήσει μέσω των αποτελεσμάτων της σάρωσης.”

Ο Ormandy αποκαλεί το ελάττωμα ασφαλείας ως “δυνητικά εξαιρετική κακόβουλη .” Ο ερευνητής ανέφερε αυτή τη νέα ευπάθεια στη Microsoft ιδιωτικά και η εταιρεία ανέπτυξε μια επιδιόρθωση για το Windows Defender την περασμένη εβδομάδα. Για να παραμείνετε προστατευμένοι, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένες τις αυτόματες και να τρέχετε την πιο πρόσφατη του Windows Defender.

Η Microsoft δεν έχει ακόμη εκδώσει ακόμα κάποια επίσημη δήλωση για το .

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).