Vulcan Aerospace Stratolaunch ο κολοσσός του συνιδρυτή της Microsoft

Vulcan Stratolaunch: Ο συν-ιδρυτής της Microsoft, Paul Allen, αποκάλυψε ένα κολοσσιαίο αεριωθούμενο αεροσκάφος, το οποίο θα λειτουργήσει ως εναέρια πλατφόρμα εκτόξευσης δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Ο μεταφορέας Vulcan Aerospace Stratolaunch έκανε το ντεμπούτο του την Τετάρτη σε ένα γιγαντιαίο υπόστεγο στο αεροδρόμιο και διαστημικό κέντρο του Mojave, στην Καλιφόρνια, όπου βρίσκεται υπό κατασκευή τα τελευταία τέσσερα χρόνια.Vulcan Aerospace Stratolaunch

Το αεροσκάφος αποτελείται από δύο δίδυμα αεροσκάφη Boeing 747-400 και διαθέτει έξι κινητήρες 747. Το Stratolaunch θα υποβληθεί σε δοκιμές τροφοδοσίας αεροσκαφών, εδάφους και ς.

Το Vulcan Aerospace Stratolaunch έχει σαν στόχο να μεταφέρει πυραύλους και δορυφόρους στα 30.000 πόδια περίπου. Από αυτό το ύψος θα απελευθερώνεται η ρουκέτα που θα μεταφέρει τον δορυφόρο και θα τον βάζει σε χαμηλή τροχιά. Το αεροσκάφος θα επιστρέφει στην βάση του, θα ανεφοδιάζεται και θα μεταφέρει περισσότερες ρουκέτες.

Το Virgin Orbit της Galactic σχεδιάζει μια παρόμοια υπηρεσία εκτόξευσης δορυφόρων από ένα 747-400, που θα ονομάζεται Cosmic Girl, και το οποίο θα μεταφέρει τη ρουκέτα LauncherOne της Virgin.

Ας δούμε όμως λίγο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά:

Τα του έχουν μήκος 385 πόδια ή 117 μέτρα, κάτι που κάνει το νέο αεροσκάφος να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από το μήκος ενός γηπέδου NFL και το καθιστά το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, ξεπερνώντας το Spruce Goose H-4 Hercules του Howard Hughes.

Το αεροσκάφος έχει μήκος 238 πόδια (73 μέτρα) από τη το πιλοτήριο ως στην ουρά, με ύψος 50 πόδια (15 μέτρα). Η έξοδος από υπόστεγα έγινε για πρώτη φορά για να ελέγξει η αν οι 28 τροχοί του αεροσκάφους μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του.

Μπορεί να απογειωθεί με συνολικό βάρος 1.300.000 λίβρες (589670.081 κιλά) και να φέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μέχρι 550.000 λίβρες ή 249476 κιλά. Έχει ακτίνα πτήσης 1.000 ναυτικών μιλίων.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Allen ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον το 1975 και παραμένει στρατηγικός σύμβουλος της εταιρείας, παρόλο που παραιτήθηκε από το συμβούλιο το 2000. Διαθέτει μια περιουσία που φτάνει τα 18,6 δισ. δολάρια.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).