Πώς να χρησιμοποιήσετε emojis στα Windows 10

Τα emojis έχουν περάσει από πολλά . Βρέθηκαν στα forums την δεκαετία του 2000, μετά μπήκαν στην κινητή τηλεφωνία όπου και πολλαπλασιάστηκαν, και πλέον βρίσκουν το δρόμο τους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Αν είστε κάτω από Windows 10, μπορεί να σας ενδιαφέρει η χρήση τους στα μηνύματά σας. Σε αυτό το άρθρο θα εξηγήσουμε πως μπορείτε να κάνετε τη ζωή σας πιο εύκολη χρησιμοποιώντας κάποια κολπάκια.

emoji

Τα emojis είναι στην πραγματικότητα η μετ των ASCII χαρακτήρων emoticons όπως το “:)” ή το “:Ρ” που αν τα κοίταγε κάποιος στο πλάι θα έβλεπε την έκφραση ενός υποτιθέμενου προσώπου, καθώς και των   αρκτικόλεξων όπως των “lol”, “brb” κλπ. Η υπέρμετρη όμως, χρήση όλων των παραπάνω οδήγησε στην περαιτέρω ανάπτυξή τους μέχρι που φτάσαμε στα emοjis. Πλέον σχεδόν όλοι όσοι γράφουν στο διαδίκτυο έχουν εκφράσει τουλάχιστον μία φορά τα συναισθήματά τους χρησιμοποιώντας emoji.

Για τους χρήστες των κινητών τηλεφώνων η χρησιμοποίησή τους είναι απλή υπόθεση. Για τους χρήστες όμως των windows 10 τα πράγματα γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Ας δούμε μερικούς τρόπους πως μπορείτε να βρείτε εύκολα emojis και να τα προσαρμόσετε στα κείμενά σας.

1. Χρησιμοποιώντας το πληκτρολόγιο αφής
Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε emoji είναι μέσω του πληκτρολογίου αφής. Κατ ‘αρχάς, θα πρέπει να φέρετε το πληκτρολόγιο αφής από την αφάνεια.

1.α.Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και κάντε κλικ στο «Εμφάνιση κουμπιού πληκτρολογίου αφής».

1.β.Μην περιμένετε να εμφανιστεί τίποτα αμέσως, αλλά παρατηρήστε ένα νέο πληκτρολογίου στην κάτω δεξιά στην γραμμή εργασιών σας. Κάντε κλικ σε αυτό το εικονίδιο.

1.γ. Θα εμφανιστεί στο κάτω μέρος της οθόνης σας ένα πληκτρολόγιο. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην γραμματοσειρά που εμφανίζεται επάνω του, αλλά δεν το καλέσαμε για αυτό. Ψάξτε και βρείτε ένα χαμογελαστό πρόσωπο – κουμπί και κάντε κλικ επάνω του. Θα σας φέρει στο των emοji όπου θα δείτε όλα τα emοjis για τα Windows 10.

1.δ. Επειδή το μενού αυτό μπορεί να σας μπερδέψει λίγο, ας δούμε -τρεις βασικές οδηγίες του.


Το τελείως αριστερό εικονίδιο, (το τετράγωνο κουτί), είναι ο επιλογέας για προκαθορισμένο χρώμα του δέρματος, για όλες τις κατηγορίες. Δίπλα τους είναι ένα χαμογελαστό πρόσωπο, το οποίο όταν πατηθεί θα σας μεταφέρει πίσω στο κανονικό πληκτρολόγιο. Μετά από αυτό, ξεκινώντας από το εικονίδιο με το ρολόι, είναι όλες οι διάφορες κατηγορίες emοji. Από αριστερά προς τα δεξιά θα βρείτε τα συναισθήματα, ανθρώπους, γεγονότα, τρόφιμα, , σύμβολα, και τα «κλασικά emοjis» που παρουσιάζονται ως ASCII (:-D, για παράδειγμα).


Αν κάνετε κλικ σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, μπορεί στη αρχή να απογοητευτείτε με την ποσότητα των emοjis που παρουσιάζονται σε σας. Αυτό συμβαίνει γιατί βλέπετε μόνο την πρώτη σελίδα τους. Για να δείτε τις υπόλοιπες σελίδες, κάντε κλικ στα κουμπιά με τα βέλη στο πληκτρολόγιο αφής .

1.ε. Όταν δείτε το emοji που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, βεβαιωθείτε πρώτα ότι ο δρομέας βρίσκεται στη σωστή θέση που θέλετε να πληκτρολογήσετε. Στη συνέχεια, απλά κάντε κλικ στο εικονίδιο που θέλετε, και αυτό θα εισαχθεί στο κείμενό σας. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε το φυσικό πληκτρολόγιο μπροστά σας, αλλιώς το πληκτρολόγιο αφής θα κλείσει αμέσως. Αυτό θα σας αναγκάσει να χάσετε το σημείο που το επιλεγμένο emοji.

2. Χρήση του Διαδικτύου
Μπορείτε να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε τα emοji που θέλετε μέσω του Διαδικτύου. Η Emojipedia είναι μια χρήσιμη ιστοσελίδα όπου μπορείτε να εισαγάγετε έναν όρο αναζήτησης και να πάρετε τα αποτελέσματα που ταιριάζουν. Για παράδειγμα, αν θέλετε να βρείτε ένα emοji που περιλαμβάνει μια γάτα, πληκτρολογήστε τον όρο αναζήτησης “cat” και η emojipedia θα σας βρει όλα τα emοji που είναι σχετικά με γάτες.

Κατόπιν μπορείτε απλά να αντιγράψετε το emοji απευθείας από το επάνω μέρος της σελίδας και να το επικολλήσετε όπου θέλετε. Εναλλακτικά, μπορώ να κάνετε κλικ στο κουμπί «Copy» (αντιγραφή) ακριβώς κάτω από την περιγραφή του emoji για να το βάλετε αυτόματα στο πρόχειρο σας.

Φυσικά υπάρχουν και άλλες πολλές πηγές στο διαδίκτυο που μπορείτε να βρείτε ένα σωρό emοjis. Είναι θέμα ευκολίας και υπομονής. Αν έχετε κάποια άλλη σελίδα υπόψιν σας μπορείτε να μας την προτείνετε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).