Πόσο κοστίζει ένας κλώνος του Silk Road;

Θυμάστε το Silk Road; Το Dark Web είναι ένα “υπόγειο” , όπου μπορείτε να αγοράσετε σχεδόν οτιδήποτε: ναρκωτικά, όπλα, πλαστά έγγραφα ή να ενοικιάσετε δολοφόνους. Χάρη σε μια έρευνα του IntSights Group, γνωρίζουμε κάτι ακόμα για το “σκοτεινό” διαδίκτυο.

Η εταιρεία παρατήρησε μια ομάδα με το όνομα “TeamZero” που προσπαθούσε να πουλήσει άδειες χρήσης (ναι, άδειες) ενός λογισμικού αγορών του darknet.silk road

Σύμφωνα με τον Ido Wulkan, συγγραφέα της έρευνας της Insights, το λογισμικό πωλείται για 4.500 δολάρια σε bitcoin και οι αγοραστές θα πρέπει να κάνουν σημαντικές τροποποιήσεις για να το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα.

Η άνοδος των αγορών platform-as-a-service (PaaS) στο darknet δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Το κλείσιμο του Silk Road από τις αμερικανικές αρχές δημιούργησε ένα απίστευτο κενό στην αγορά και έδωσε ευκαιρίες για νέους παίκτες να δοκιμάσουν την τύχη τους σαν τον Ross Ulbricht.

Όμως τα νέα αυτά είναι ανησυχητικά για τις αρχές, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Πρώτον, αποκεντρώνει την αγορά. Μια κατακερματισμένη αγορά καθιστά πολύ πιο δύσκολο τον εντοπισμό αγορών και παράνομων πωλήσεων από τις αρχές.

Σημαίνει επίσης ότι, σε περίπτωση που οι αρχές επιβολής του νόμου καταφέρουν να κλείσουν κάποια παράνομη αγορά, θα υπάρχουν πολύ σύντομα άλλες.

Πάνω απ ‘όλα όμως, αποδεικνύεται ότι η καταδίκη του ιδρυτή του Silk Road, Ross Ulbricht απέτυχε να αποτρέψει άλλους να ασχοληθούν με το “σπορ.
Να υπενθυμίσουμε ότι η ποινή του Ulbricht δεν ήταν μικρή (μια ισόβια χωρίς δικαίωμα έφεσης) και παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές και σύντομα θα ξεκινήσουν κι άλλες.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).