iPhone 10 Χρόνια… που πάει η βάρκα 2;

iPhone για 10 Χρόνια: Πριν από δέκα χρόνια τον Ιανουάριο του 2007 μέσα στο Moscone Center του San Francisco, ο ανακοίνωσε: “σήμερα θα γράψουμε ιστορία”.

Στις 29 Ιουνίου του 2007, 10 χρόνια πριν, το πρώτο iPhone εμφανίστηκε στα ράφια των αγορών, πέντε μήνες μετά την επίσημη παρουσίασή του από τον Steve Jobs.

Ήταν η αρχή της παρουσίασης ενός προϊόντος που θα άλλαζε

για πάντα την υπάρχουσα αγορά..

* Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 29 Ιανουαρίου του 2017.

Ο Steve Jobs ανακοίνωσε το νέο iPhone 9:40 το πρωί περίπου αναφέροντας ότι η Apple θα παρουσιάσει τρία προϊόντα: Ένα iPod, ένα τηλέφωνο και ένα Internet communicator. Μετά ανέφερε βέβαια ότι οι τρεις παραπάνω συσκευές έρχονται σε μία που ονομάζεται iPhone.

H δεν ήταν η πρώτη που διέθετε κάμερα. Δεν ήταν η πρώτη που έδινε τη δυνατότητα εγκατάστασης εφαρμογών αν και αρχικά δεν υπήρχε App Store. Ήταν όμως η πρώτη τρία σε ένα: κινητό, υπολογιστής και iPod όλα μαζί. Ο σχεδιασμός με ένα μόνο κεντρικό κουμπί στο κέντρο του κινητού αλλά και η καινοτόμος τεχνολογία αφής ήταν πολύ πρωτοποριακή για την εποχή.

Η νέα συσκευή ήταν καινοτόμα και όπως ήταν φυσικό πολλοί ακολούθησαν, αντιγράφοντας ή προσθέτοντας πάνω στην αρχική ιδέα του Steve Jobs. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλά. Από την πρώτη έκδοση του έως και σήμερα έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο smartphone.

Μια σημαντική αλλαγή ήταν η εισαγωγή του App Store, αλλά και οι διαφορετικές εκδόσεις της συσκευής που με τα χρόνια άρχισε να εμφανίζεται σε διαφορετικά μεγέθη.

Να υπενθυμίσουμε τα “καινοτόμα” χαρακτηριστικά του iPhone της εποχής:

Η πρώτη γενιά του iPhone είχε μια που έφτανε μέχρι και 599 δολάρια. Ζύγιζε 136 γραμμάρια και είχε πρωτοποριακά χαρακτηριστικά για την εποχή εκείνη, και απαρχαιωμένα για σήμερα:

Επεξεργαστής στα 400 MHz, 128 MB ς RAM, κάμερα 2 Megapixel, οθόνη 3,5 ιντσών με ανάλυση 320×480. Η συσκευή διέθετε μέχρι και 16 Gigabyte αποθηκευτικό χώρο. Λειτουργούσε στο δίκτυο EDGE της AT&T, αντί του ταχύτερου 3G. (Το 3G ήρθε αργότερα).

Το ήρθε το δεύτερο iPhone: το iPhone 3G, με ένα ασπρόμαυρο πλαστικό κάλυμμα στο πίσω μέρος. Με αυτή την έκδοση εμφανίστηκε και το App Store

Το 2009 ήρθε το 3GS βελτιωμένο σε όλες τις λειτουργίες, αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη.

To 2010 το iPhone 4, ήταν αρκετά διαφορετικό σχεδιαστικά, με ορθογώνιο σχήμα και ανοξείδωτο ατσάλι στο πλαίσιο της συσκευής. Με αυτή την έκδοση άρχισαν τα πρώτα παράπονα. Πολλοί υποστήριζαν ότι το σήμα εξασθενούσε.

Το 2011 με το 4S, ήρθε και η δυνατότητα εγγραφής HD βίντεο μαζί με την πρώτη ψηφιακή βοηθό στον κόσμο Siri.
Το iPhone To 2012 ήταν το 5ο μοντέλο της σειράς, και ήρθε με ένα μεγαλύτερο iPhone. Ήταν μια ένδειξη του ότι την εταιρεία την απασχολούσε και ο ανταγωνισμός, κάτι που δεν υπήρχε στην αρχή. Τα παράπονα αυτήν τη φορά ήρθαν για τους χάρτες της Apple, οι οποίοι απλά έδειχνα αλλού κι αλλού.

Το 2013 παρουσιάστηκαν δύο . Το 5S εισήγαγε με το Touch ID, και το «φθηνότερο» 5C.

To 2014 παρουσιάστηκε το iPhone 6 σε δύο εκδόσεις. Το κανονικό με οθόνη 4,7 ιντσών και το iPhone 6 Ρlus με οθόνη 5,5 ιντσών.

Το 2015 παρουσιάστηκαν τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, τα οποία δεν περιείχαν κάποια καινοτομία.

To 2016 ήρθε το iPhone 7 πάλι σε δύο εκδόσεις. Η συσκευή προσφέρει σανθεκτικότητα στο νερό, αλλά και το portrait mode. Το portrait mode δίνει τη δυνατότητα (με τη δεύτερη κάμερα του κινητού), να τραβήξεις φωτογραφίες με βάθος.

Η Apple πλέον είναι η πιο πολύτιμη εταιρεία στο κόσμο, όμως μετά από δέκα χρόνια τα μηνύματα από τις αγορές δεν συμφωνούν πάντα.

Για το 2017 η Apple ανακοίνωσε ότι το iPhone της ήταν το πιο δημοφιλές προϊόν της. Η εταιρεία διέθεσε πάνω από 50 εκατομμύρια iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2017, που την έκαναν πλουσιότερη κατά 33.2 δις δολάρια.

10 Χρόνια iPhone

10 χρόνια iPhone:

Παραθέτουμε όμως αποσπάσματα από παλαιότερες μας δημοσιεύσεις:

2015: Οι απομιμήσεις στον κόσμο της τεχνολογίας είναι κάτι το φυσιολογικό, ακόμα και αναμενόμενο. Όμως κατά τη διάρκεια του Developers Conference της Apple τη Δευτέρα, ο Tim Cook και η εταιρεία του, μάλλον απογοήτευσαν.
Μέχρι σήμερα η Apple έχει καθιερωθεί στο μυαλό του καταναλωτικού κοινού, σαν μια πρωτοπόρος εταιρεία που δημιουργεί εντελώς νέα πράγματα.

Για παράδειγμα επί την βασιλεία του Jobs, δημιούργησε το smartphone με το mp3 player, κάτι που τους ανέβασε πολύ στα μάτια του αγοραστικού κοινού. Φέτος όμως τίποτα δεν έμοιαζε με σημαντική αναβάθμιση εφαρμογών και υπηρεσιών.
Διαβάστε όλο το άρθρο Όλα ήταν αντίγραφα.

2016: H εταιρική νικηφόρα πορεία της Apple έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ. Με 14 συνεχόμενα χρόνια αύξησης των εσόδων της η εταιρεία μπορεί να υπερηφανεύεται για την επικράτηση της στον τομέα της τεχνολογίας, ανάμεσα από πολύ ισχυρούς αντιπάλους.
Η εταιρεία όμως μάλλον θα επιβεβαιώσει ότι αυτό το σερί έφτασε στο τέλος του, όταν ανακοινώσει αύριο επίσημα τα κέρδη του τετάρτου τριμήνου. Για το οικονομικό έτος 2016, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, οι εκτιμήσεις των αναλυτών προβλέπουν ότι η Apple θα αποκαλύψει 215.670.000.000 δολάρια σαν ετήσια έσοδα. Το οικονομικό έτος 2015 η εταιρεία είχε ανακοινώσει 233.720.000.000 $ κέρδη.

Διαβάστε το:

Πτώση της Apple μετά από 14 χρόνια στην κορυφή. Τυχαίο;

Η Apple του Jobs φαίνεται να είναι ιστορία. Η νέα Αpple σαν εταιρεία του Tim Cook, συνέχιζε να απολαμβάνει τις δόξες και την αναγνωρισιμότητα του brand name που δημιούργησε ο Jobs.

Ένα brand name συνυφασμένο με την καινοτομία, τα έξυπνα προϊόντα και το design που προπορευόταν της εποχής του.

Στην εποχή του Tim Cook, η καινοτομία ονομάζεται Αpple Watch, iPhone SE, ή ροζ χρυσό χρώμα;

Η Αpple θα πρέπει να σταματήσει να είναι το παιδί του Jobs και να γίνει η μαμά νέων καινοτόμων προϊόντων που θα την κάνουν να ξαναβρεί την παλιά της αίγλη. (Μήπως η ιστορία θυμίζει την του σήμερα;)

Αλλιώς; Οι αριθμοί δυστυχώς είναι αμείλικτοι…

Το iPhone στο Μέλλον

Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει άρθρα του τύπου η “Xiaomi Mi 6 σπάει τα ρεκόρ σε benchmark της AnTuTu.” Πλέον υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες συσκευές για όσους θέλουν μια high-end συσκευή και το επερχόμενο Xiami Mi 6 είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Για να μην παρεξηγηθώ είμαι χρήστης iPhone και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την συσκευή. Προπέρυσι δεν αγόρασα το 6S αλλά φέτος δεν πήρα το 7 Plus. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το iPhone έκανε την Apple την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο.

Ας ελπίσουμε ότι το επερχόμενο iPhone του 2017 θα κάνει την διαφορά. Η εταιρεία το είχε υποσχεθεί άλλωστε στο αγοραστικό της κοινό. Οι μέτοχοι εν τω μεταξύ παρατηρούν από την γωνία…

Για όσους θέλουν να θυμηθούν την στιγμή παρουσίασης του πρώτου iPhone παραθέτουμε το βίντεο του 2007:

https://www.youtube.com/watch?v=-3gw1XddJuc

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).