Ένταλμα για wiretap 3,3 εκατ τηλεφωνικών συνομιλιών

Με ένα και μοναδικό ένταλμα το οποίο εγκρίθηκε το 2016 στο πλαίσιο μιας έρευνας για Ομοσπονδιακές αρχές της Αμερικής που δεν κατονομάζονται, παρακολούθησαν και κατέγραψαν τηλεφωνήματα.

Η εντολή για την τηλεφωνική παρακολούθηση εξουσιοδότησε μια άγνωστη κυβερνητική υπηρεσία της Αμερικής να διεξάγει καταγραφές σε πραγματικό χρόνο 3,29 εκατομμυρίων συνομιλιών κινητής τηλεφωνίας σε περίοδο δύο μηνών κατά τη διάρκεια του 2016, μετά την υποβολή μιας αίτησης στα τέλη του 2015.Ένταλμα

Το ένταλμα υπογράφηκε για να βοηθήσει τις αρχές να παρακολουθήσουν 26 άτομα που ήταν ύποπτα για παράνομες δραστηριότητες με ναρκωτικά στην Πενσυλβάνια.

Το τελικό ποσό που δαπανήθηκε για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις έφτασε τα 335.000 δολάρια και οδήγησε σε δώδεκα συλλήψεις.

Ωστόσο, κανείς από τους συλληφθέντες δεν καταδικάστηκε. Η αποκάλυψη ήταν θαμμένη στην ετήσια έκθεση των αμερικανικών δικαστηρίων, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

“Η ομοσπονδιακή τηλεφωνική παρακολούθηση συνέβη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για ναρκωτικά στο Middle District της Pennsylvania και είχε σαν αποτέλεσμα την παρακολούθηση 3.292.385 τηλεφωνικών συνομιλιών ή μηνυμάτων σε διάστημα 60 ημερών”, αναφέρει η έκθεση.

Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν άγνωστες.

Όμως η παραπάνω είδηση κάνει κατανοητό ότι οι τηλεφωνικές υποκλοπές συνεχίζουν να υφίστανται και να πραγματοποιούνται με μεγάλη ευκολία μαζικά, με την χρήση μόνο ενός εντάλματος.

Τι μάθαμε από τις διαρροές του Snowden;

Ο Gidari, πρώην δικηγόρος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ο οποίος αυτή τη στιγμή υπηρετεί σαν διευθυντής στο Stanford Law School Center for Internet and Society, επέκρινε την έρευνα.

“Δαπάνησαν μια περιουσία για να παρακολουθήσουν 26 ανθρώπους, κατέγραψαν τρία συνομιλίες και προφανώς δεν βγήκε τίποτα”, δήλωσε ο Gidari.

“Θα ήθελα πολύ να δω την πιθανή ένορκη πράξη για αυτό και αναρωτιέμαι τι σκέφτηκε το δικαστήριο.”

“Δεν εκπλήσσομαι από τα επειδή, κατά μέσο όρο, ένα πολύ χαμηλό ποσοστό συνομιλιών ενοχοποιεί και ένα πολύ μικρό ποσοστό οδηγεί σε κάποια καταδίκη”, πρόσθεσε.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).