Google: Νέος τρόπος επαλήθευσης χωρίς SMS

Η Google κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα τη νέα εφαρμογή Backup and Sync για συστήματα Mac και Windows PC, αλλά όπως φαίνεται οι ιδέες δεν σταματούν. Η Google ανακοίνωσε ότι θέλει να απλοποιήσει και να ενισχύσει τη διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων στους λογαριασμούς των χρηστών της.

Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα, η Google θα στείλει προσκλήσεις σε χρήστες που χρησιμοποιούν τη μέθοδο επαλήθευσης δύο παραγόντων με SMS (Short Message Service) για να δοκιμάσουν μια νέα, απλουστευμένη και ασφαλέστερη προτροπή της Google την επόμενη φορά που θα συνδεθούν στους λογαριασμούς τους.google

Αντί να λαμβάνουν μηνύματα SMS, οι χρήστες θα μπορούν να λαμβάνουν μια άμεση προτροπή της Google στην οθόνη τους, από την εφαρμογή, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν από προ ή να επιστρέψουν στα γνωστά SMS.

“Αυτό γίνεται επειδή οι επαληθεύσεις μηνυμάτων κειμένου SMS και οι κωδικοί μιας χρήσης είναι πιο επιρρεπείς σε απόπειρες ηλεκτρονικού” ψαρέματος “από επιτιθέμενους”, δήλωσε η Google.

“Με τον έλεγχο ταυτότητας λογαριασμού αντί για SMS, οι διαχειριστές μπορούν να είναι βέβαιοι ότι οι πολιτικές τους για κινητά θα εφαρμοστούν στη συσκευή και ο ταυτότητας θα γίνεται μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης”.

Η Google αναφερει ότι θα στείλει προσκλήσεις μόνο στους χρήστες που χρησιμοποιούν SMS για την επαλήθευση δύο παραγόντων, πιθανότατα κατά τις επόμενες ημέρες.

Θα υποστηρίζονται και τα δύο λειτουργικά και iOS, αν και οι χρήστες του iOS θα πρέπει να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Goοgle Search από το App Store για μπορούν να λάβουν τις προτροπές σύνδεσης της Gοogle.

Όσοι επέλεξαν συνδέονται στους λογαριασμούς της Goοgle με κλειδιά ασφαλείας δεν θα δουν την αλλαγή.

Το νέο θα είναι σε λίγο καιρό σε όλους τους χρήστες, καθώς και σε όλες τις εκδόσεις του G Suite. Η Goοgle αναθεώρησε τη διαδικασία επαλήθευσης δύο παραγόντων, τελευταία φορά τον Φεβρουάριο του 2017, όταν ενεργοποίησε τις κρυπτογραφημένες συνδέσεις από προεπιλογή για όλες τις συνδέσεις σε πραγματικό χρόνο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).