Αίτημα ζητάει από την Adobe να κάνει το Flash open source

Flash open source: Ένα αίτημα που δημοσιεύτηκε στο GitHub ζητά από την Adobe να διαθέσει το Flash στα χέρια της κοινότητας του ανοιχτού . Ο Φιλανδός προγραμματιστής Juha Lindstedt δημοσίευσε το αίτημα, την επόμενη μέρα που ανακοινώθηκε από την Adobe ο τερματισμός υποστήριξης της ς μέχρι τα τέλη του 2020.

“Το Flash είναι ένα σημαντικό κομ της ιστορίας του Διαδικτύου και η κατάργησή του σημαίνει ότι οι μελλοντικές γενιές δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο παρελθόν”, αναφέρει ο Lindstedt στην αρχική παράγραφο της αίτησης. “Τα παιχνίδια, τα πειράματα και οι ιστότοποι θα ξεχαστούν.”Flash

Ο προγραμματιστής με λίγα λόγια ζητάει από την Adobe να παραχωρήσει το Flash ή τμήματα της ς του, έτσι ώστε η κοινότητα του ανοιχτού κώδικα να μπορέσει να αναπτήξει και να διαθέσει μια έκδοση του Flash ή τουλάχιστον να δημιουργήσει ένα εργαλείο που μπορεί να μετατρέπει με ακρίβεια παλιά αρχεία SWF και FLA σε σύγχρονα HTML5, canvas data, ή κώδικα WebAssembly.

Ο στόχος αυτού του project θα είναι να διασφαλίσει ότι ένα μεγάλο κομμάτι αρχειοθετημένου περιεχομένου στον ιστό, ταινίες ή παιχνίδια δεν θα πεθάνει από το 2020 και μετά καθώς τα προγράμματα περιήγησης θα εξελιχθούν και το Flash θα είναι ασύμβατο με τη σύγχρονη τεχνολογία.

“Μια άλλη πιθανότητα θα ήταν να έχουμε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα περιήγησης”, δήλωσε ο Lindstedt αναφέροντας πιθανές λύσεις για την υποστήριξη του παλαιότερου περιεχομένου Flash. “Δεν ξέρω πώς, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του open source: ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει μετά το άνοιγμα του πηγαίου κώδικα!”

“Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν licensed components που δεν μπορείτε να διαθέσετε, απλά αφήστε τα έξω με μια σημείωση που εξηγεί τι απομακρύνθηκε, και είτε θα τα παρακάμψουμε είτε θα τα αντικαταστήσουμε με εναλλακτικές λύσεις ανοικτού κώδικα”, πρόσθεσε και ο προγραμματιστής.

Ο Lindstedt ζητά από τους χρήστες του διαδικτύου να υπογράψουν το αίτημα στο GitHub. Μέχρι τη στιγμή της συγγραφής, το αίτημα έχει συγκεντρώσει πάνω από 3.145 αστέρια.

Η αντίδραση από την κοινότητα του ανοιχτού κώδικα ήταν αναμεμειγμένη, με κάποιους να επιδοκιμάζουν τις προσπάθειες του Lindstedt για να σώσει ένα μέρος της ιστορίας μας στο Internet, ενώ άλλοι αποδοκιμάζουν τον προγραμματιστή, αναφέροντας τις ατελείωτες ευπάθειες της Flash.

Εν τω μεταξύ η Apple, το Facebook, η Google, η Microsoft και το ίδρυμα Mozilla ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για την κατάργηση της εφαρμογής της Adobe από τα προϊόντα τους μέχρι το 2020.

GitHub

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.100 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).